2017. február 9., csütörtök

Égő bőrfájdalom

Égő bőrfájdalom

Izomgörcsök és sorvadás (atrófia). Veszélyeztetett csoportok. A neuropátia, a neuralgia és a neuritis kifejezések az idegek betegségének, fájdalmának és gyulladásának megjelölésére használatosak. A páciensek az érzést égő fájdalomként írják le, de sokan így nevezik meg a heves bizsergő és szúró fájdalmakat is.


Ha a fájdalom heves vagy hosszabb ideig fennáll, az annak a jele, hogy a szervezetben valami nincs rendben. A fájdalom egyik formája a krónikus fájdalom, amely. Több mint hónapja elviselhetetlen fájdalmam van a mellemtől a hasam aljáig, a hátamban, derekamban. A bőröm körkörösen érzékelten, nyilaló, szúró, égető fájdalom, hasi felfúvódás, bal oldalon - hasam aljánál - feltűnő behorpadás, borda feletti.


Alsó lábszáram érintésre égő fájdalommal reagál, még a harisnya felvétele is ezt az érzést kelti Érdekessége, hogy csak ha alulról felfelé simitom a lábam akkor fáj, kb. A neuralgia olyan típusú idegfájdalom, amelyet gyakran égő és nyilalló érzésként írnak le. Számos típusa a test különböző részeit érintheti.


A leggyakoribb formái a háromosztatú ideg neuralgiás fájdalma és a posztherpeszes neuralgia. A betegek sokszor égő érzést panaszolnak, máskor olyan érzésük van, mintha az eltávolított fogak helyén még lenne valami, emiatt aztán számtalan fogászt, fül-orr-gégészt felkeresnek. A makacs, égő -zsibbadó combfájdalom esetén, különösen az említett rizikótényezők meglétekor, a felesleges diagnosztikus körök elvégzése előtt mindig kell gondolnunk a fent bemutatott kórképre, melyen sokszor öngyógyítással is sokat segíthetünk, illetve a probléma megelőzhető. A vitaminhiánytól a végtag-amputációig sokféle kórkép következményeként kialakulhat az úgynevezett neuropátiás fájdalom, ami szinte csillapíthatatlan.


Ilyenkor csupán egy szimpla érintésre is sajog, fáj. Az orvosok még mindig nem tudják pontosan, mi okozza, de már neve is van: Grierson-Gopalan vagy Égő láb- szindróma. A mellkasi fájdalom tünetei. Striák a combon és égő érzés, fájdalom? Fiatalon alakultak ki a combomon kötőszöveti elváltozások, striák.


Égő bőrfájdalom

Senki nem magyarázta meg miért lettek. Leginkább a combom hátsó részén, a fenekem felé vannak. Hosszú évekig semmi problémám nem volt velük (most vagyok). Jellege: égő bőrfájdalom a mellkas egyik oldalán, vonalszerűen elhelyezkedő hólyagok mentén.


Mozgásszervi eredetű mellkasi fájdalom. Hetekig eltarthat, főleg mozgásra, légvételre fokozódó, szúró fájdalom. Velejárói a bőr berepedése, a ned­vedző hólyagok és az égő bőrfájdalom. Ebben a kellemetlen stádiumban leg­jobb, ha pihenteti a lábát.


Legyen mezítláb és ne sokat mászkáljon, még akkor se, ha ezért betegállományba kell mennie, sőt a ház körüli munkáját sem tud­ja elvégezni. A cukorbetegek esetében a lábak zsibbadása, égő , viszkető vagy bizsergő érzése a legjellemzőbb. A daganatos betegségek miatt kialakuló neuropátiás fájdalomban szenvedők gyakran a hidegre való érzékenységre panaszkodnak. Kellemetlen tűszúrásérzéssel járó zsibbadás a kézben vagy a lábban.


A rheumatoid arthritis terápiája a mindennapokban Dr. Nagy Marianna, Tünetek. Szakdolgozói a torokban égő. Nőknél a betegség általában egy zöldes-sárga habos hüvelyi váladékozással kezdődik. Sokaknak okoz kellemetlenséget fejbőrük fokozott érzékenysége, érintése kellemetlen vagy fájdalmas, égő érzéssel jár.


Gyakran a haj fésülése is komoly kellemetlenséget jelent az érintettek számára. Jelentkezhet viszketés és a panaszokat gyakran kísérheti hajhullás is. Ezt a kórképet szaknyelven trichodyniának nevezik. A legáltalánosabb kiütés a csalánkiütés, ami ha nem áll fönn hat hétnél tovább, akut esetnek számít, az okát sem kell külön keresni. Ilyesmi nagyon gyakran jön elő banális megfázás miatt, de okozhatja valamilyen ételre, adalékanyagra, gyógyszerre adott túlérzékenységi reakció is.


A daganat vagy rák, rosszul strukturált, éretlen, primitív sejtek kontroll nélküli, féktelen növekedése és terjedése a szövetekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések