2016. október 14., péntek

Égő bőr orvos válaszol

Jelenleg az lenne a problémám, hogy borzalmasan ég a bőr a hátamon, egész a combomig olyan mintha megizzadna. Vizesnek érzem még a ruhát is rajtam. De ez csak egy érzés mert nem vizes. Az orvos válaszol - informed. Tanácsaink az orvosi vizsgálatot nem pótolják!


A korrekt válaszhoz szükséges, hogy közöljék korukat, nemüket, előző betegségeiket. A sebész orvos az epekő műtétet ajánlotta, de nekem még soha nem volt semmilyen görcsöm, vagy fájdalmam, puffadásom sem. Már két orvos is közölte, hogy alvó epekőhöz nem nyúlunk. A gyulladásra Normixot kaptam, melyet napig szedtem, és ezt a kúrát három havonta meg kell ismételnem. Visszatero égő érzésem van, amit nem tudok pontosan lokalizalni, hogy hugycsonyilasnal vagy huvelybemenetnel van e. Eddig mindig huvelygombara kezeltek, pedig viszketes es folyas nincs is, csak égő érzés, es a gomba kezeles utan is mindig vissza-visszatert ez az égő érzés.


Makkon viszkető, égő érzés - Mi lehet? Egy szeretkezés utáni napon égő , hirtelen viszkető érzést vettem észre a makkom körül. Kérdés: éves férfi vagyok.


Barátnőm azonnal Canestennel kezelte magát, és én is bekentem vele az irritált bőrt, mert minden jel szerint gomba lehetett. Az Orvos Válaszol rovat megszűnik. Az eddig beérkezett kérdésekre válaszolunk, a korábbi kérdések és válaszok továbbra is elérhetők az oldalon. A párja tünetei miatt, melyek együttlét után jelentkeztek, első körben neki kellene orvoshoz menni.


Lehetőleg tünetes állapotban. Miután megállapították, hogy nála mi okozz a panaszt (gomba, vagy baktérium, vagy egyéb) utána esetleg szükség lehet az Ön vizsgálatára, de hogy pontosan milyenre, azt a párja diagnózisa határozza meg. Véleményére lenne szükségem. Gyakori felhasi fájdalom (felfuvódással), ami éjszaka is felérbreszt annyira görcsöl, időnként fellándolhó nyaki gerincbe szúró fájdalom nappal, a karok zsibbadása (van hogy egyszerre) pedig minden éjszaka folyamán már kb 2éve (mozgatásra enyhül).


A bőr - és nyálkahártyák Candida-fertőzései gyakran a normális baktériumflóra eltűnését követően alakulnak ki, ilyenkor nem csak a gomba szaporodhat el, hanem mellette más kórokozó baktériumok is. Ilyen úgynevezett kevert fertőzésről szoktak beszélni, ami mind a szájüregben, mind a nemi szervek nyálkahártyáján, mind. WACHA JUDIT klinikai főorvos, belgyógyász-gasztroenterológus válaszol. Tegnap este elkezdett égni a lábujjam, nem fájt csak nagyon kellemetlen volt, mintha forró vízben lenne.


Ma egész nap nem érzetem, de most este megint el kezdett égni és mikor zuhanyzás közben forró vízbe került akkor még égőbb érzést éreztem. A kivörösödés oka lehet a stressztől, allergia is okozhat ilyet, egyes ételek fogyasztásától is lehet, amik biogén aminokat szabadítanak fel, pl. Tisztelt Doktor Úr Jelenleg MABTHERA 5mg-os infúziót kapok.


A következő mellékhatásokat érzem:vörösség a szájüregben és a nemi szerveken, orrfolyás, hasi fájdalom,láb gombás fertőzése,tűszúrás, égő érzés a bőrön,reflux,izom,ésizületi fájdalom. Kérem szíveskedjen tanácsot adni,hogy kérjem-e az orvosomtól a terápia megváltoztatását. Már hónapok óta a bal lábfejemben, különösen a nagy lábujjamnál égő feszítő fájdalom keseríti a napjaimat, hozzá a sarkam zsibbadtsága, a legkisebb érintés is nagy fájdalmat okoz.


Természetesen ennyi információ alapján nem lehet véleményt. Bőrtályogok – Akne – bőr , tályog – informed. A gennyet a tályog felmetszésével távolítják el.


Csonka Csaba – diabétesz, fertőzés, tályog – informed. A panaszok hátterében aranyér vagy valamilyen fertőzés, gyulladás is állhat, illetve ha hasmenés jelentkezett korábban, akkor annak a következménye is lehet. Több mint egy hónapja alig tud enni, csont és bőr. UH-on mindent rendben találtak nála, biopszia eredmények is negatívak, de a tükrözés során gyulladást találtak a gyomorfalán és a patkóbélben. Az ujjak végén, a füleken, az orron, az állon, az orcákon lép fel gyakran.


A felmelegedést követően égő fájdalom jelentkezik, és élénk piros gyulladásos, viszonylag kis kiterjedésű folt vagy foltok láthatók a bőrön. A bőr regenerálódásával magától és jól gyógyul. Mi miatt lehetnek hasi görcseim? Haspuffadás elkerülése.


Aknés bőr Böfögés, szellentés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések