2015. augusztus 14., péntek

Mese ovisoknak

Dehogynem - mondta a villám. De kinek hinnéd el, hogy nem történhet veled semmi baj, ha nem saját magadnak? Ha beleesel az óceánba, akkor eggyé olvadsz a testvéreiddel, és hatalmasabb leszel a leghatalmasabb viharnál is, a leghangosabb villámnál is.


Traff Park mesék) Hétvége van, s Lambo már is sejti, anyukája elküldi a szervizbe. Először a mosóba megy, azután a benzinkútra, s irigykedik barátaira. Most is a mese hallatán aprócska, hegyes füleit hegyezni kezdte, és lekuporodott a lány mellé, aki mesélni kezdett. Olyan szépen beszélt, hogy hangja a többi tündért is odavonzotta.


Egy kis idő elteltével megtelt a virágos rét rengeteg tündérrel. Volt ott fiatal, öreg vegyesen. Mindegyik a lányt hallgatta. Rövid mese az Okosjáték tollából: Esti mese tőlünk Nektek, fogadjátok szeretettel! Egyszer volt, hol nem volt egy játékgyártó öregember.


Ez az öregember gyönyörű játékokat készített. Nagyon sokat dolgozott vele. Egy játék több nap alatt készült el, szeretettel készítette. Mesék, versek, mondókák ovisoknak. Most egy-egy mese található mindhárom SIÓ literes gyümölcslé dobozán!


Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, annak a királynak volt három igen szép leánya. Madaras Néni Ősz Anyó barátnője, s persze láthatatlan, mint a tündérek, manók, óriások és más effélék – vagyis nagyon kell figyelnie annak, aki mégis látni akarja. Berg Judit , Vándor Éva , Pásztohy Panka Panka, a tündérlány és Csiribí, a tündérfi különös és mégis emberi kalandjai az erdő közepén.


Mese ovisoknak

Sign in to like videos, comment, and subscribe. Itt van az ősz, itt van újra. Szeptember első heteiben az óvónő számára legfontosabb az új gyerekek beszoktatása, az érzelmi biztonság megteremtése, családlátogatás. Csizmát húz az iciri-piciri kis macska, hová lett az iciri-piciri barmocska? A hosszú, színekben dúskáló ősz után egyik napról a másikra leesett az első hó.


Bár Zsófi és Karcsi szülei már késő este felfigyeltek az utcai lámpa fényében pilinkélő hóra, a gyerekek csak reggel vették észre, hogy az egész környék fehér ruhát öltött. Ha gyermekednek esti mesét keresel, a legjobb helyen jársz! Folyamatosan bővülő gyűjteményünkben megtalálsz minden féle-fajta mesét, régieket, újakat, népszerűeket és kevésbé ismerteket.


Nem lehet elégszer hangsúlyozni mennyire fontos a gyermekek életében a mese. Számos kutatás bebizonyította, hogy azok a gyermekek akiknek otthon rendszeresen olvastak, mondtak a szülők mesét könnyebben ment az olvasás, a szövegértés, a problémamegoldás, a kreatív alkotás, a tanulás. Nyomtatható, játékos feladatlapok gyerekeknek az ősz témakörben. Vicces, aranyos színezők bölcsiseknek, ovisoknak és kisiskolásoknak. Kérj saját színezőt ma!


Az üres pontrácsot azért adom közre, hogy abba szabadon, a gyermek fejlettségének megfelelő mintát lehet rajzolni, illetve ha szükséges, sokszorosítani. Ha van honlapod és most a karácsonyi szezonban fontos neke hogy sokan látogassák, akkor ezt mindenképp nézd meg. Nem csak rengeteg látogatót küldenek a honlapodra, hanem segítenek abban is, hogy egy látogató akár kevesebb, mint egy forintba kerüljön.


Mese ovisoknak

A MeseKincstár azért jött létre, hogy összegyűjtse és megmutassa kedves látogatói számára a legjobb online nézhető meséket. A gyerekdalok és mondókák segítik a gyerekek értelmi fejlődését. Jelenlegi kutatások alapján bizonyossá vált, hogy ugyan közvetett módon, de a dalok segítik a gyerekek fejlődését. Olyan népi figurák szerepelnek benne, mint tündérek, koboldok, manók, szörnyek, óriások, beszélő állatok és gyakran varázslatok is.


A mese ezen klasszikus formájában sokkal inkább az egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl fiktív világában játszódik, mint valódi helyszíneken vagy időben. Sági Anita vagyok és szeretnék neked segíteni abban, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő örömteli legyen a számodra! Kérd a hetes játéktipp sorozatot és gyűjtsétek a közös élményeket minden nap! Békát fogott a holló, csőrébe kapta, s felrepült vele egy háztetőre.


Amint zsákmányával letelepedett a tető szélén, a béka hangosan kuncogni kezdett. Ezek után a zenekar belecsap a Pattog a kufli végig a réten című nótába, és indul a reggelig tartó mulatozás. Ez már nem is mese , hanem a Tar Sándori értelemben vett kőkemény valóság. Kezdetben bizalmatlan voltam a Kufli-könyvekkel, mint Bogyó és Babóca az óriáspók barlangjában. Három fenyőfa állt egy dombtetőn.


A legnagyobbik fa szép és egyenes volt, erős, messze nyúló ágai voltak. A kisebbik fenyő volt nem olyan terebélyes, de napról napra fejlődött és növekedett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések