2015. augusztus 19., szerda

7 Hónapos baba étrendje

7 Hónapos baba étrendje

A hónapos baba átlagosan napi 5-alkalommal eszik. Nagyon fontos, hogy a napi étkezések száma minimálisan legyen. Még előfordul, hogy éjszaka is eszik kisbabá de a csecsemőkor második felében az éjszakai étkezések fokozatosan elmaradnak.


Bár még előfordul, hogy éjszaka is eszik kisbabá a csecsemőkor második felében az éjszakai étkezések fokozatosan elmaradnak. Elkészítés módja A megmosott nyers mell-, vagy combhúst ledaráljuk és enyhén sós vízben, vagy a hozzá készülő főzelékkel együtt megfőzzük, majd szitán áttörjük. Kapcsolódó anyagok: Az első szilárd babafalatok Hogyan tápláljuk 8-hónapos babánkat.


A baba hónapos korában már egyre több időt tölt mozgással, így a bevitt energia jelentős részét lemozogja. Persze lehet ennél több is a gyarapodás, hiszen minden baba a saját tempójában fejlődik. A hason fekvésből is felülhet. Felváltva hajtja be a térdét, táncol, váltogatja lábait.


7 Hónapos baba étrendje

Esetleg képes felállni úgy, hogy valamiben megkapaszkodik (bútor, járóka stb.). Használni kezdi ujjait, ki tudja. Olvasd el, hogyan alakul a baba fejlődése, a hetedik hónapban!


Persze aki nem anyatejes és megkezdte a hozzátáplálást már) Mikor lehet kicsit változatosabbá tenni, pl. Minden érdekli, mindent meg akar fogni, mindennel csapkodni akar, de azonnal, mindenhova kúszik-mászik, és természetesen minden azonnal a szájában köt ki. A fogzás már javában tart, sokaknak már az alsó két kicsi fogacska ki is bújt, de a többi is szorgalmasan készülődik előbújni. Babakonyha: dietetikus által ellenőrzött baba receptek gyakorló anyukáktól! Kipróbált receptjeink a baba fejlődéséhez igazodnak, tápanyaggazdag ebédet varázsolhatsz percek alatt.


A növényi olaj szintén hasznos kiegészítője a főzelékféléknek, kis mennyiségben (körülbelül kávéskanál deci főzelékhez) adhatjuk körülbelül -hónapos kortól. BABARECEPTEK, HOZZÁTÁPLÁLÁS ÉLETKOR SZERINT Mennyit egyen a baba ? Mennyit és milyen gyakran eszik egy 0-hónapos baba ? Most, hogy ilyen hatásos ingyenreklámot csináltunk a csicsókának, lépjünk tovább. Ne feledkezzünk meg arról, hogy egy hónapos baba már kaphat vörös- és fokhagymát is (sütve vagy főzve), és idővel a babot is bevezethetjük az étrendjébe. Milyen egy hónapos baba napi étrendje ? Mi reggelizni hete kezdtünk: pirítós lekvárral, amit én főztem csak cukorral. Tízóraira gyümölcs,ebédre főzelék, uzsira gyümölcs rizspehellyel, vacsira főzelék.


Közben még naponta többször szopizik. Fentebb írta hogy ha visszaköszön egy az egyben amit megevett, akkor nem áll rá készen. Nálunk csak a husi köszön így vissza hónaposan.


Tisztelt Gyermekgyógyász! Kislányom a napokban tölti be a 7. Vashiányra is gyanakodott az orvosunk, mert a súlya is csökkent kismértékben hónapos. A borsó nagyon egészséges a babának, de a héjával együtt nem igazán jó adni, mert puffaszt.


Ezért aztán azt javasolják a szakemberek, hogy szedjük le a borsó héját, azaz passzírozzuk át valamilyen megfelelő eszközön (pl. egy kislyukú tésztaszűrőn vagy teaszűrőn). A felvételen hónapos és napos. Főként a 3-kúszás taktussal elérhető dolgok felé kúszik, az ennél. Alvásigénye még az előző hónap szerint alakul, azaz a fogzás miatt az eddig jól alvó baba is nyűgösebb lehet.


Feszít, fáj, viszket a fogínye, kenjed Neki Dentinox fogzáskönnyítő géllel, az enyhíti a kellemetlenséget. A túró rudi az megy dresszingnek, csoki nélkül mert hónaposan már ehet túrót. A sonkáról, szalonnáról ilyenekről írtam, de az összes íz bevezetését csak apránként tettem, egy egy falat majd később picivel több.


Pékárúk, gabonafélék, savanyított tejtermékek, hús, hüvelyesek, zöldségek, gyümölcsök, főtt és nyers rágnivalók mind-mind bővítik a repertoárt, amiből válogathat a gyerek. Nemsokára itt az első szülinap, igazi tortával, amiből már az ünnepelt is kér néhány falatot! De ne szaladjunk annyira előre az időben, hiszen van néhány olyan újdonság a kamrában, amivel érdemes még a sütemények előtt megismerkedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések