2015. december 31., csütörtök

Helyesírási teszt 2018

Helyesírási teszt 2018

Neked hogy megy a teszt ? Az eredményed az összes kérdés megválaszolása után láthatod! Ha nem volt elég a helyesírási kvízből, akkor kattints ide a következőhöz! Gyors helyesírási tesztet ajánlunk - van benne néhány olyan kifejezés is, amelyet a legújabb helyesírási szabályzat alapján már máshogy kell írni, mint ahogy azt pár éve az iskolában tanították. Helyesírási teszt Helytelen szöveg: A jóga órán kényelmes ruhát viseljünk, öltözékünk megválogatásakor figyeljünk arra hogy ruházatunk ne akadályozzon a mozgásban. Ne legyen rajtunk bőszárú rövidnadrág, túl feszes vagy túl bő póló, szemüveg, stb.


Reklám tartalmú, sértő vagy értelmezhetetlen, helyesírási hibáktól hemzsegő hozzászólások, megalapozatlan vélemények nem jelennek meg. A hozzászólások moderáltak. Következzen helyesírási hiba, ahol ki kell választanod melyik írásmód a helyes! Kemény helyesírási teszt csak bátraknak: hét szó, amit sokan rosszul írnak Elolvasom Az új helyesírási szabályzat néhány változtatását talán még ma is nehéz megjegyezni, sokan vannak, akik rendszeresen rácsodálkoznak egy-egy szó írásmódjára.


A hivatalos, ingyenes helyesírási tanácsadó portál – egyenesen a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetétől. Helyesírási szabályzat, helyesírás, különírás-egybeírás, helyesírási hibaellenőrzés, nevek helyesírása, elválasztás, számok helyesírása, dátumok helyesírása, ábécésorrendbe rendezés. Az első ingyenes Online Helyesírás Szótár. Magyarországon jelenleg is sokaknak gondot okoz a helyesírás, ami országos probléma és ez a tanév kezdetével rendszeresen újra reflektorfénybe kerül. Eddig nem volt olyan online helyesírási szótár, ahol gyors és megbízható segítséget lehetett volna kapni.


JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS A TÁBITHA HÁZÉRT db különleges belépőjegyet bocsátunk árverésre, melynek célja a Tábitha Gyermekhospice ház támogatása. Nyelvtan és helyesírás kvízünk kiváló alkalom az ismétlésre. A legjellemzőbb helyesírási hibákat gyűjtöttük össze, legyen szó ly vagy j kérdésről vagy a hosszú vagy rövid problémáról.


A Magyar Tudományos Akadémia még májusban beharangozta, hogy szeptember elején jön A magyar helyesírás szabályai 12. Ingyenes kresz teszt és kresz gyakorlás online kresz program segítségével. Kresz vizsgára való felkészülés A - Motorkerékpár, B - Személygépkocsi, C - Tehergépkocsi D - Busz, E - Nehézpótkocsi kategóriákban. A felfedeztetésre, valamint a tanulói tevékenységekre épülő nyelvtani- helyesírási ismeretek elmélyítése, alapos begyakoroltatása, rendszerezése, rögzítése (elnyújtott ismeretszerzés).


Legutóbb májusban jelentkeztünk helyesírási kvízzel, akkor a földrajzi nevek írásából „vizsgáztattuk” a látogatókat. A mindennapi angol nyelv szavai – 13. Ez ismét KET vizsga szókincse. Erről részletesen olvashatsz a korábbi szóteszteknél, itt már nem terhellek vele, jöjjön a gyakorlat!


Helyesírási teszt A magyar nyelv egyik legegyedibb vonása, hogy megkülönböztet egymástól pontos (j) és elipszilonos (ly) j betűt. Ugyan a ly betű-t már a kihalás fenyegeti, a hagyományőrző helyesírásunknak köszönhetően még mindig jelen van a magyar írásmódban. A dátum helyesírás nagyon sokunknak fejtörést okoz.


Helyesírás kvíz játékunkban választ kaphatsz nyelvtani kétségeidre, megtudhato hogyan írjuk helyesen őket. Comments Off on Ezeket nagyon sokan elrontják! Kétperces helyesírási teszt : tudtok válaszolni ezekre a kérdésekre? Hibátlan a helyesírásotok? Most tesztelhetitek, mennyire figyeltetek nyelvtanórán.


Lehetetlen helyesírási teszt : 10-ből ember megbukik rajta Lehetetlen helyesírási teszt : 10-ből ember megbukik rajta. A legtöbben elbuknak, pedig csak kérdést kellene helyesen megválaszolni. KRESZ teszt , és KRESZ vizsga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések