2019. augusztus 16., péntek

Öregedés lassítása

Gyümölcstől a gabonáig íme a legjobb ételek. Ha minél tovább fiatalosak szeretnénk maradni, jó tudni, hogy a gyümölcsök, zöldségek, magvak, a dió, hüvelyesek és a gabona kis mennyiségben igen fontosak az öregedés lassítása szempontjából és rendkívül egészségesek is. Az első ősz hajszál, az első ránc, a te­rebélyesedő derék: a legtöbben nem törődünk a korosodásnak ezekkel az első jeleivel, mígnem egy bizonyos ponton talán a harmincas éveink vé­gén vagy a negyvenes éveink elején már nem lehet elintézni egy vállrándí­tással. Biológiai szempontból az öregedés az a folyamat, amikor a szervezet fokozatosan elveszíti regenerálódási képességét, a sejtek károsodnak, az immunvédelem gyengül. A legtöbb esetben ezek a folyamatok vezetnek a különböző betegségek kialakulásához, és minél idősebbek vagyunk, úgy nő a megbetegedések kockázata.


Öregedés lassítása

A fül egyfajta kaput képez a test idegrendszeréhez, ugyanis itt található a bolygóideg egyik ága. A bolygóideg az agyból a test különböző belső szerveihez – például a szívhez és a tüdőhöz – szállít információt, és a vegetatív idegrendszer működésében is fontos szerepe van: ennek köszönhetően szabályozza a légzést, az. Az öregedés ugyan elkerülhetetlen, viszont jelentősen lassítható. Fittség-, sportteljesítmény növelése? Az egészséget és fittséget jellemző legfontosabb biometrikus adatok.


A öregedés elleni csodálatos felfedezés, ami a szakértők szerint Nobel díjat érdemelne Fordítás, kivonat: Mezei Elmira Forrás: The Amazing Anti-Aging Discovery Experts Say Deserves the Nobel Prize Dr. Lehetséges-e az öregedés lassítása ? A rossz hír pedig az, hogy ezt eddig kizárólag állatkísérletekben sikerült bizonyítani. De életmódbeli, táplálkozási, vagy testmozgással, alvási szokásainkkal kapcsolatos választásaink lassíthatják… illetve gyorsíthatják azt. Mit egyen öregedés ellen és miért?


Olyan antioxidánsokban gazdag ételeket , mint például a chia mag , vagy a chlorella alga , a sprilunia alga, az árpafű, a hajdina. Rohanó világunkban elég nehéz ezen táplálékok rendszeres bevitelére ügyelni, észben tartani, és megfelelő mennyiségben fogyasztani. A különböző szervek mindenkinél különböző mértékben öregednek az idő múlásával.


Amikor a beteg sejtek száma egy bizonyos százalék fölé növekszik, a szerv működése veszélybe kerül. Elsősorban mielőtt öregedésgátló tippeket, készítményeket és bőrápolókat keresnél, a gyökerénél ragadd meg a problémát és előzd meg a túlzott öregedést. Nem sorolom tovább a kedvezőtlen fizikai, biológiai változásokat, inkább arra szeretnék figyelmeztetni, hogy ezek bár az életünkből végleg ki nem zárhatók, de helyes életmóddal e kóros folyamatok lelassíthatók, a testi panaszok csökkenthetők, az öregedés folyamata is lassítható. Bár csodaszer még nincs, a szenolitikumok nevű gyógyszercsoport alkalmazása sikerrel léphet fel az öregedés ellen. Egy nagy csésze meleg víz reggel segít megtisztítani szervezetünket a méreganyagoktól, és gyorsítja az emésztést is.


Öregedés lassítása

Míg a hideg víz étkezések alatt vagy után fogyasztva képes rá, hogy megkeményítse a zsírokat, és zsírlerakódásokat hozzon létre a bélben, addig a meleg víz segíti gyomrunkat az ételek lebontásában. Miért, lehet valamit tenni ellene? Mit teszünk az öregedés ellen?


A sok közül az egyik kevésbé ismert módszer a mitokondriumok működésének és számának a növelése. Antioxidánsnak nevezünk minden olyan anyagot, ami késlelteti vagy gátolja az oxidációs folyamatokat. Kombinációjuk pedig segíthet lelassítani az öregedés folyamatát - mondta Jorge Castillo-Quan, a kutatás másik vezetője. Partridge kiemelte: felfedezésük újabb bizonyítéka annak, hogy az úgynevezett polipilula - többfajta alacsony dózisú szer kombinációja - a jövőben segíthet megelőzni a korhoz köthető betegségeket. Amikor a károsodott DNS-ű sejtek képtelenek kijavítani a meghibásodást, jeleket küldenek a szomszédaiknak, amelyekkel tudatják, hogy bajban vannak.


Öregedés lassítása

Az amerikai kutatók fölfedezésének komoly jelentősége lehet a rákos megbetegedések megelőzése és az öregedés lassítása. Természetes emberi igény az öregedés folyamatának lassítása , ami jóval több, mint egyszerű hiúsági kérdés, hiszen számos krónikus megbetegedés kockázata jelentősen megnő az életkor előrehaladtával. Az időskori memória romlásának hipotézisét többször is megerősítették. Antioxidáns tulajdonsága révén védelmet nyújt olyan szabad gyökökkel szemben, melyek károsíthatják a sejtek és a szövetek szerkezetét, valamint felelősek az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért. Hiszek benne, hogy ha megállítani nem is, azonban késleltetni lehet.


Azt ugyan semmilyen biológiai program nem képes meghatározni, mikor halunk meg, de arra egyre több bizonyíték születik, hogy egyes gének befolyásolják az élettartamot. A Leedsi Egyetem kutatói igazán fura módját találták annak, hogy az agy öregedését lelassítsák: szerintük az, ha a fület elektromos árammal stimuláljuk („csiklandozzuk”), segít egyensúlyba hozni az idegrendszert, és év felett még az agyi öregedést is lelassíthatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések