2018. február 5., hétfő

Válás gyerek új kapcsolat

Mikor valaki túl van egy váláson, az egyidejűleg jelenti egy kapcsolat befejezését a volt partnerrel, nem ritkán beleértve vagyonmegosztási és gyermekelhelyezési vitákat is és a hosszú lelki folyamatot, melynek során az ember végleg. Válás után mennyi idővel mutathatjuk be a gyermekünknek az új partnerünket? Mi történik, ha a gyerek mégsem fogadja el az új választottunkat?


Beleszólhat-e egyáltalán a gyerek a partnerválasztásba? Mire ügyeljünk, ha új szerelmünket akarjuk a gyerekkel megszerettetni, vagy fordítva: mi magunk kapunk „ új gyerekeket”? Akár egy új nő oldalán, akár egyedül, férfi módra tartják magukat, nem mutatják ki kétségbeesésüket, elesettségüket, legfeljebb a haragjuknak adnak hangot. Sokan megkönnyebbülést éreznek a válás kimondásakor, mert valami lezárult, ráadásul papír is van róla.


Sőt a gyerekek láthatása is hivatalossá vált, ezért abban bíznak, hogy ezzel véget is ért ez a feszült időszak. Pedig sajnos a válások jelentős részében nem ez történik. Legyen a gyerek bármilyen korú, semmiképp sem szabad rázúdítani a válás részleteit: konkrétan el kell elmondani, mi történik, mire számíthat a jövőben, de nem szabad túlzott részletekbe bocsátkozni, olyanokba, mint például a másik szülő vagy az ő új párjának sértegetése, hiszen az ő szapulásuk óriási terhet. A válás utáni új párkapcsolat esete sem könnyű egy gyermek számára, aki azt hitte, hogy apa és anya szeretete egymás iránt örök.


Nehéz elfogadni, hogy apa már mást szeret. A lényeg itt is azon van, hogy tudjuk segíteni neki abban, hogy megértse, hogy a szülők közötti szeretet megszűnésével a gyermek iránti szeretet. Míg ők, két fizetésből, kéthetente látják, tartják el a gyerekeket. A mindennapokról az álláskeresés miatti aggodalmakról már nem is beszélek. Azt sem tudom, hogy kell nekiállni két kicsivel.


Ne szégyeljük ha újra szerelmesek vagyunk. Egy új kapcsolat nagyon jó dolog a pszichológus szerint, ugyanis így bizonyíthatjuk a kölyöknek, hogy párkapcsolatban lenni jó. Megtapasztalja, hogy a szerelem, az elköteleződés igenis jó és nem kell tőle félni. A megrázó képek ellenére elmondható, ha sikerül a szülőknek barátságos és támogató kapcsolatot kialakítani, a gyerek rövidesen visszanyeri lelki egyensúlyát, és beilleszkedik a megváltozott rendszerbe.


A hátrányok mellett, amely a legkorrektebb válás esetén is érik a gyerekeket, megfigyelhető pozitív változás is. Viszont a fájdalma, hogy ez a dolog a szülei között nem sikerült, jogos. Muszáj a felnőttnek túllendülnie a saját sértettségén, és elfogadni a gyermek fájdalmát.


Vigyázok rá, hogy mindvégig gyerek maradhasson a válás ideje alatt is. Vállalom, hogy külső támogatót, segítő szakembert keresek, ha úgy érzem, szükségem van arra, hogy valakivel beszélni tudjak a válás során kialakult helyzetről, vagy ha nehézséget okoz számomra az általam is vállalt egyezség betartása. Ha pedig már eltelt fél év a válás után és akkor kezdődik új kapcsolat , azután, akkor sem muszáj egyből bemutatni őket egymásnak.


Válás gyerek új kapcsolat

Egy viszonylag normálisan lezajló válás után, mindkét szülő jó kapcsolatot ápol a csemetékkel, nagyjából úgy tűnik, minden rendben van. Aztán az egyik félnél kialakul egy új párkapcsolat. Nem azért, mert az új partner csúnyán viselkedik. Bár még nem vált el, máris újabb gyermeket tervez Damu Roland és új kedvese, Linda. Csupán március óta alkotnak egy párt, de máris biztosak abban, hogy ilyen rövid ismeretség után képesek vállalni az emberi élet legnagyobb felelősségét, készek szülővé válni.


Bármikor jöhet a gyerek. Ezt mi az Istenre bízzuk. Optimális ha a lezárt és az új kapcsolat között eltelik minimum fél év, hogy jusson elég idő a változás feldolgozására. Ha azonnal megjelenik egy új párkapcsolat bármelyik szülő életében, vagy a válási folyamattal párhuzamosan is már jelen van, akkor a házasság lezárásához kapcsolódó gyászfolyamat nem tud teljes. Mivel egyre több a válás , manapság sajnos az átlagos család mindennapjainak része a kérdés: ha elváltak a szülők, és valamelyikük új párkapcsolatra lép, hogyan, mikor mutassa be őket egymásnak a gyerekkel, gyerekekkel, és milyen hibákat kerüljön el annak érdekében, hogy jó viszony alakulhasson ki köztük.


Válás gyerek új kapcsolat

Válás után gondolja át, hogy mit szeretne, hol hibázott Ön, és milyen tanulságokat, tapasztalatokat tud levonni a múltból. A válás a gyereknek nehéz, de emiatt nem kell a szülőnek vezekelni, vagy mindent a gyerek érdekében megtenni, mert ebben a helyzetben a gyereknek átadja az irányítást. A gyerek meg visszaél vele, és.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések