2016. szeptember 16., péntek

Netes ismerkedés veszélyei

Mik az online ismerkedés veszélyei ? Interjú Barnóczky Ákossal, a LogIn című film rendezőjével. De olyan is van, akinek neten könnyebben megy a dolog, és olyan is aka akinek meg élőben egyszerűbb. A netes ismerkedés veszélyei Online randizni? Korea valódi arca Jókai bableves recept.


Netes ismerkedés veszélyei

A leggyakrabban felrótt hibái a netes ismerkedő oldalaknak a szabadosság, a trágárság és esetenként a perverz viselkedés. A közösségi oldalak használatának veszélyeire, a chatelés és kapcsolatteremtés biztonsági szabályaira, a személyes adatok védelmének fontosságára hívjuk fel a figyelmet. A témával kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokról lesz szó. Olvastam valahol, hogy a netes ismerkedés szállóigéje a „szeress azért, aki vagyok” helyett a „szeress azért, akinek mondom magam” is lehetne éppen. Hiszen van egy tökéletes profil.


Csak azt és annyit osztok meg a közösséggel, amit, ahogy akarok. Többnyire nincsenek szabályok, maximum a lelkiismeretünk diktál pár dolgot. Annyi rémtörténetet lehet hallani az internetes ismerkedésről, hogy úgy éreztem, itt az ideje, hogy mutassak egy ellenpéldát. Watsontól A másik én c. Az internetes ismerkedés veszélyei Nemrég fejeztem be S. Az online ismerkedés veszélyei Manapság talán egyszerűbb új emberekkel a neten megismerkedni.


A lényeg a lényegben, hogy a büdös ribanccal még volt a találkozásunk után egy-két levélváltásunk, chatelésünk, de miután megtudta, hogy távasszonyommal kibékültem berágott…Én meg egy szelíd kispistás búcsúlevélben sok sikert kívántam neki…és tényleg azt hittem életem egyik legnagyobb baklövése ezzel lezárult. Szeretnél pingvin holmikat? Néhány év alatt elképesztően nagy üzletté vált a virtuális ismerkedés , és világszerte kb. A Love Story című kisfilmet egy spanyol mobilszolgáltató, a Movistar tette közzé a napokban, nagy sikert aratva a mondandójával.


A reklám az internetes társkeresők veszélyére, az online zaklatásra hívja fel a figyelmet és int óva minden felnőttet és gyereket. Manapság sokan használják az internetet ismerkedés céljából is, kicsit sem gondolva arra, hogy mennyi veszélyt rejthet. Jobb, ha elővigyázatosak vagyunk, mert könnyen becsaphatnak bennünket, hamar kellemetlen szituációkba keveredhetünk.


A biztonsági szoftvereket kínáló Norton információi szerint például világszerte ötből egy gyerek használja olyasmire is az internetet, amit szülei nem engednének meg neki. Veszélyben vagy, és nem is tudsz róla? Egy mindennapi dolog, ami a legtöbb lányt érinti - A rosszul kezelt netes ismerkedés a csalódás veszélyét rejti. Volt pár ismerősöm, akik beavattak a netes ismerkedés és flört mikéntjébe, főként abba a részbe, hogyan kell hatni a nőre és elérni nála, hogy teljesen megbízzon bennem akár anélkül, hogy előtte találkoztunk volna. Megfelelő emberismerettel és némi tapasztalattal a netes ismerkedés kapcsán azonban gyorsan kiszűrhető, hogy milyen jellemvonásokkal rendelkező emberrel van dolga.


A személyes találkozástól való ódzkodás biztos előjele annak, hogy az illető esetleg csak unaloműzésre használja az adott weboldalt, és talán esze ágában. Többször előkerül ez a megállapítás, miszerint a netes társkeresés a bénák, rondák, hülyék, perverzek és a lelki sérültek utolsó mentsvára, ahol nem születhetnek komoly kapcsolatok, mindössze jó nagy dugások abszolválódhatnak! Látott gesztusok hiányában nem lehet tudni a szavak mögötti őszinteséget. Bármilyennek mondhatják magukat, mi nem tudhatjuk igazat beszélnek-e.


Hazudhatnak korukról, szándékukról és jellemükről. Szintén a mikor kérdéshez tartozik az is, hogy mely napszakban találkoztok. Vigyázz, végzetes is lehet! Az ilyen netes kapcsolat vége gyakran lesz tragikus, a zaklató képes elmenni a végletekig: megszerzi az áldozat címét, személyesen, telefonon vagy interneten tovább folytatja a zaklatást, ellehetetlenítve a szerencsétlenül járt fiatalt.


A végkimenetel pedig sokszor a gyanútlan. Lehet, hogy már ezzel is összegereblyézünk néhány üzenetet lányoktól, de sokkal valószínűbb, hogy nekünk kell nyitni itt is. El kell neki mondani, pontosan milyen veszélyei vannak a netes ismerkedésnek, a személyes adatai és fotói kiadásának, hogyan kell az aktus során védekezni, pontosan melyek a teherbe esés és a nemi betegségek kockázatai, és hogyan lehet azokat megelőzni.


Netes ismerkedés veszélyei

Ahogyan a statisztikák is alátámasztják, a világháló egyre veszélyesebb környezetet jelent gyermekeink számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések