2016. szeptember 12., hétfő

3 Hónapos baba nyáladzik

3 Hónapos baba nyáladzik

A hónapos baba szellemi és érzelmi fejlődése. A második hónapban már megfigyelhető, hogy a kisbaba egy nagyobb zajra a hang irányába fordítja fejét és akkor is felveszi a szem kontaktust, ha beszél hozzá valaki. Léteznek persze betegségek, amelyek fokozott nyálcsorgással járnak, így mindenképp érdemes orvossal konzultálni. Előfordulhat, hogy a gyereknek le van nőve a nyelve, és ezért nem tud hatékonyan nyelni, ez pedig a szoptatást is akadályozza.


Egyrészt a nagy mennyiségű nyál mellet szokatlanul nyűgőssé válik, másrészt ilyenkor szinte minden kezébe kerülő tárgyat rágcsálni kez nem véletlen tehát, hogy hasonló esetekben remekül beválik a hűthető rágóka, ami nyugtatja a baba ínyének fájdalmát is. Van baba , amelyik hetesen képes a hátáról az oldalára fordulni, van, amelyik hetes korában szépen egyedül alszik el, van, amelyik sokat sír, mert fáj a hasa, némelyik ügyesen szopizik, a másiknak nem megy olyan jól, mindenféle baba van. Alul az ínyben mozognak a fogacskák. Kislányom hónapos kora óta nyálzik, lassan még híre sincs a fogaknak.


Amit ajánlok, használjatok előkét, hogy ne kelljen gyakran vetkőztetned ha tiszta nyál lesz mindene. Az első hónapban az újszülött általában átaludta az étkezések közötti időszakot, azonban éjszakánként is megébredt -óránként. Bálint felfedezte Milla babakonyháját. Lehet, hogy a tiéd is most kezdi. A válaszíró -ban hasznos válaszokat ad.


3 Hónapos baba nyáladzik

Kibújnak a felső középső metszőfogak (éves korig) és ez alsó szélsők (hónapos korig). A fog áttörését megelőző 2- napon a baba nyugtalan, fokozottan nyáladzik , éjszaka felriadhat és hőemelkedése is lehet, a fogínyen egy kis gyulladt udvar képződik és egy kékes-átlátszó hólyag jelenik meg. Két alvás között nagyjából 1-órát tud már ébren lenni. Nálunk ugyanez volt, most hónapos a lányom és még csak foga van, azok is az egyéves szülinapja körül bújtak ki, viszont a fogzási fájdalom folyamatos -hónapos kora óta.


Azt olvastam, hogy ilyentájt kezd beindulni a normális nyáltermelés, amit meg kell tanulnia a babának, hogy le kell nyelni. Szinte minden baba erősen nyáladzik , ami aztán eltart néhány hónapig, sokszor kellemetlen nem alvásos időszak következik a fogzás miatt. A fogzás első tünetei akár már 2- hónaposan is megjelenhetnek, de jellemzően 4-hónapos korban mutatja meg első konkrét jeleit.


Abban tud valaki segíteni, hogy mondjuk hónapos kortól hová érdemes vinni a picit. A pici, -hónapos babák számára természetes dolog, hogy a világ felfedezése közben mindent a szájukba vesznek. Egy-két alkalom után már nem szegte le a fejét, hanem szépen tartotta, emelte. A három hónapos státuszon már az orvos is elégedett volt. Némelyik baba képes a hasáról a hátára fordulni -hónapos kora körül, más babáknak ez tovább tart, 5-hónapos korukig is, hiszen az izmaiknak ehhez kellően meg kell erősödniük.


A legtöbb baba első fogai hónapos kor körül kezdenek el kibújni, ami fájdalommal és kellemetlenséggel járhat. A fogzási folyamat 2- hónapos korban már elkezdődhet. Toronyépítésben egyre ügyesebb, már -kockát egymásra tesz. Különböző méretű poharakat, kockákat egymásba rak. Fél éves korában a gyermek már egyedül is tud lapozni.


Leveszi cipőjét, zokniját, kabátkáját. Együtt játszásról ilyenkor még nem beszélhetünk. A következő évben a gyermekek egymás mellett játszanak, és nem egymással. A játékok megosztása szintén nem áll fenn, ebben a korban sok mindent vesznek el egymástól. A babáját betakarja, dajkálgatja.


Ha tényleg teljesen önállóan alszik el esténként a kislányod (ébren teszed be az ágyba, nincs cumija, még 5-percig fenn van, mire elalszik, ha külön szobában alszik, akkor nem vagy mellette az elalvásnál stb.), akkor érdemes átgondolni milyen okok állhatnak a háttérében annak, hogy a babád gyakran kér segítséget éjszaka. Kislányom hónapos , császármetszéssel született oxigénhiány miatt. A kézhasználatnál is már igen korán megmutatkozott a bal oldali dominancia. Aztán megnézte, és tényleg volt. A nagyobbik fiamnak hósan jött ki az első, lányomnak pedig hónaposan.


Az unokám hónapos ,kiegyensúlyozott vidám baba. Mégis aggaszt,hogy látszólag minden ok és átmenet nélkül keservesen sír,annyira hogy szinte belelilul,levegőt is alig kap, hullanak a könnyei. A kisbabák 4-hónapos korukban tanulnak meg ülni. Miután már jól begyakorolták az átfordulásokat, és szépen tudják tartani a fejüket.


Ha azt mondja valaki, a gyermek nyáladzik , de nagyon, sokan azt felelik, mert jön a foga. Nos, előfordulhat, hogy az áttörés akár majd csak hónapok múlva történik meg. A házigazdák gyakran megjegyzik, hogy a kutyák erősena nyáladzás meglehetősen gyakori jelenség.


Fontos annak meghatározása, hogy a kutya miért hasad a szájából, mert ez lehet a betegség kezdete, és fontos, hogy időben segítse a kedvtelésből tartott állatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések