2015. április 23., csütörtök

Párkapcsolat kezdeti nehézségek

Párkapcsolat kezdeti nehézségek

A kezdeti vonzalom nem maradt fent A külsőségekhez - egy csábító mosolyhoz, szép archoz vagy igen határozott fellépéshez - való vonzalom csak ideig-óráig tart együtt egy párt. Ha a szerelem lángja gyorsan kialszik, lehetséges, hogy annak köszönhető, hogy csupán fizikai vonzalom volt kettőjük között, ami belső. Nem mondom, időről időre bekapcsol a női összeesküvés-elméleteket gyártó agya ami azt súgja, hogy ez csak a kezdeti rózsaszín fátyol mögötti vakság. De nem baj, akkor csak megvonod a válla hogy na bumm. Most mondd meg: nem színesebb vele a világ?


Párkapcsolat kezdeti nehézségek

Ezekben a nehéz pillanatokban a párkapcsolat egyik fő funkciója az volna, hogy egymásra támaszkodva, egymást felvidítva lépjünk előre. Ez jól hangzik leírva, de sokszor nehéz kivitelezni, hiszen ezek a nehézségek a pár mindkét tagjára kihatnak, mindkét fél elnyűtt, ideges, szorong. Bizony van néhány olyan meglepetés, amellyel akkor szembesültök majd - hiszen végleg lekerülnek az álarcok -, amikor hazatértek a lagziból. Még a manapság hatalmas boldogságban élő párok is gyakran beszámolnak a kezdeti nehézségekről, amit a problémás egymásra hangolódás, valamelyik fél korábbi partnere, vagy éppen az aktuális körülmények nehezítettek.


A párkapcsolat nem mindig olyan idilli és harmonikus, amilyennek általában bemutatják. Vannak irigylésre méltó párok, akik között évek múltán is a biztos harmónia és szeretet érződik. Mik azok a hibás viselkedési, kommunikációs megnyilvánulások, amikkel mi nők elijesztjük partnerünket, a párkapcsolat nagyon érzékeny, kezdeti szakaszán?


Párkapcsolat kezdeti nehézségek

A kutatások szerint a párkapcsolat fejlődése két fő szakaszra tagolódik. Meglátunk egy embert, aki valamilyen okból megtetszik nekünk, például, mert megfelel a képzeletünkben élő ideálnak, vagy - ugyan meg sem fogalmazódik bennünk, de hasonlít az anyánkra vagy az apánkra, vagy valakire, akivel egyszer kellemes tapasztalatunk. Egy kapcsolatban nem lehet tartósan azonos érzelmi hőfokon égni, nem ígérhetünk egymásnak élethosszig tartó boldogságot.


Egy szerelem nélküli párkapcsolat nem szükségszerűen boldogtalan vagy rossz párkapcsolat. Vannak olyan párok, akik nagyon jól élik egymás mellett a mindennapi életüket, jól tudnak együttműködni, amikor a családi élet megszervezéséről vagy a gyermekek neveléséről van szó. Ezek a nehézségek azonban a megformálódásért küzdő erők telítettségéből származnak.


Minden mozgásban van, s ezért van kilátás a nagy sikerre a fennálló veszélyek ellenére is, feltéve, hogy az ember kellőképpen kitartó. Amikor a sors kezdeti időszak elé állít bennünket, akkor még minden kialakulatlan és homályos. Személyiségzavarról akkor beszélünk, ha a benne szenvedőt tartós, sokszor életen át tartó és több területre (pl. munkahely, baráti kapcsolatok, párkapcsolat , családi kapcsolatok) kiterjedő alkalmazkodási nehézségek jellemzik. A szexuális élet egy pár életében kiemelkedő fontosságú, ha már a kapcsolat elején problémák vannak vele, azt vegyük figyelmeztető jelzésnek, hiszen a hétköznapok és együttélés során általában inkább további lefelé mutató tendenciát mutatnak a kezdeti nehézségek.


A pár egymástól való érzelmi és fizikai eltávolodása a párkapcsolat zavarát jelzi. Leggyakrabban a régóta együtt élő pároknál és olyan fiatal pároknál fordul elő, akiknél párkapcsolatuk kezdetét követően kezd a szerelem intenzitása csökken ni. Egy párkapcsolat alakulása a kezdeti érdeklődéssel kezdődik.


A kölcsönös szimpátiából és vonzalomból megszülető szenvedély azután egyre közelebb hozza a párt egymáshoz, kialakul kettejük között egy bensőséges viszony, az intimitás. Amikor egy induló párkapcsolat a kezdeti szimbiózis szakaszában van, akkor a hagyományos párkapcsolati fejlődési modell szerint a párnak az a feladata, hogy létrehozzák a kötődést, a biztonságot a kapcsolatban. Az „én” és a „te” helyett létrehozzák a „mi”-t, ami az ő kettejük kincsesládája. Gigaset GS1- kezdeti nehézségek - A Gigaset immáron a mobilbiznisz felé kacsintgat.


Az itthonra is eljutó első modellje a belépő kategóriában próbál harcolni, de ott nincs sok esélye. Ha valaki az iwiw böngészése során értesül róla, hogy partnere már egyedülálló, váratlan nagy ütést szenved el. Azt sem könnyű elviselni, ha. Hiába győzködöm magam, hogy ez bizonyára teljesen ártatlan dolog, biztos csak munkatársak, a barátom hű hozzám, tudom, hogy soha nem csalna meg, és hiába reménykedem, hogy a vonzó nő voltaképpen jegyben jár, attól sajnos nem tudok elvonatkoztatni.


Tegyük fel, hogy meglátom a barátomat egy vonzó nővel nevetgélve édelegni egy utcasarkon és iszonyú féltékeny leszek. Konfliktusos: Az ellentétek vonzzák egymást – vagy mégsem? Az ilyen kapcsolatok dinamikájára a nagy. Bár az első baba érkezése bolygatja fel leginkább egy pár életét, azért az is igaz, hogy a kezdeti nehézségek után az ember igyekszik mindent tökéletesen csinálni a kis jövevénnyel.


Az oldalon hasznos infókat gyűjtök össze, bevált praktikákat osztok meg, és szakértők segítenek a kezdeti bizonytalanságok és nehézségek leküzdésében. Tarts velem, ha időnként benned is felbukkan Paramami, és Te is bizonytalan vagy, és elveszettnek érzed magad az anyaság, a gyermeknevelés és a párkapcsolat mindennapi. Mi tagadás, türelemre van szükség a kezdeti nehézségek leküzdésére, a szükséges kompromisszumok kialakítására. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk vele: ez a folyamat fájdalmas és krízisekkel teli.


Kisgyermekes anyukaként semmit nem akart elsietni Nádai Anikó, ezért másfél évet várt szerelmével az összeköltözéssel. Igaz, ebben az is benne volt, hogy amikor már tudták, valóban együtt képzelik el a jövőjüket, olyan otthont kerestek maguknak, ami valóban olyan, amilyet megálmodtak. Amennyiben a környezet nem teszi lehetővé a válást (anyagi nehézségek , lakásviszonyok) a rossz kapcsolat is tartóssá tud válni.


Természetesen olyan eset is előfordul, hogy már annyira elviselhetetlen egy kapcsolat, hogy bármi más alternatíva jobbnak tűnik nála. Tehát mindenképpen figyeljünk a másikra és arra, hogy tudatosan törekedjünk a problémák megoldására és ne adjuk fel már a kezdeti nehézségek során a szerelmünket. Fontos alapja a kapcsolatnak, hogy tud hogy mit vársz tőle, és hogy mit kapsz meg ebből jelenleg. Szeretném megosztani a tapasztalataimat, talán hasznára válhat annak, aki most tervezi, hogy egy jobb és nyugodtabb élet reményében új életet kezd.


A kezdeti nehézségek után téma létrehozva Nyuki által Sok üdvözlet minden régi és új fórumozónak! De hogyan lehet megtartani a szürke hétköznapok rengetegében párkapcsolatunk harmonikus működését? Mit tehetünk azért, hogy mindkét fél örömét lelje a kapcsolatban? Mitől lesz hosszú, tartós és örömteli egy párkapcsolat ? A kezdeti szerelem és a fellángolás az évekkel valamelyest halványulni fog.


Bár manapság már kevesen vállalják be azt, hogy úgy lépjenek egy házasságba, hogy semmilyen szexuális kapcsolat nem volt köztük, vannak azonban még olyanok is, akik betartják ezt a régi szokást, és szűzen mondják ki a boldogító igent. Most pedig néhányan azt is elmesélték a.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések