2019. november 12., kedd

Titkolózás jelei

A titoknak megvan az a sajátos tulajdonsága, hogy minél nagyobb, annál nehezebb megőrizni. Ha tehát a párod valamilyen jelentős dolgot próbál előled rejtve tartani, igen valószínű, hogy a viselkedése gyanús lesz, hiszen a lelkiismerete nyomást gyakorol rá. A titkolózás lényege valamilyen információ, érzelem vagy gondolat megosztásától való tartózkodás. Ha ez az eset áll fenn és hosszabb időn keresztül (tehát nem egy születésnapi meglepetés kapcsán), akkor nehéz egészséges kapcsolatról beszélni. Megcsalás jelei – kedvesség Furcsa lehet, de sokszor a kedvesség is a hűtlenség jele lehet.


Amikor valaki megcsalja a párját, akkor lelkiismeret furdalást érez a tette miatt, és ezt próbálja a túlzott kedvességgel kompenzálni, például ajándékokat vásárol. Mielőtt rászántam magam egy bentlakásos rehabilitációra, hosszú utat tettem meg. Nekem is, mint a legtöbb függőnek a hosszan tartó szociális használatra való sikertelen törekvés, sok év kényszeres, kontroll nélküli használat és számtalan abbahagyási kísérlet után jött meg a tényleges beismerés, hogy nem megy, abba kell hagynom, mert bele fogok halni.


Természetesen, mint minden betegségnek, ennek is vannak jelei. A szerhasználat jelei , felismer ése, jellegzetess égei A megbizonyosod ásnak a leghat ékonyabb módja a gyermekekkel való folyamatos kommunik áció, a min él meghittebb légk örűbesz élget ések, ahol érezhet őaz odafigyelés és a gondoskod ás – nem a gyanakv ás, a bizalmatlans ág vagy a babusgat ás! Pornófüggőség jelei , okai röviden-tömören. Hozzászólás Mostani cikkünkben egy igazi XXI.


Egyelőre még nem hivatalosítottuk, hogy ez egy kapcsolat, kiélvezzük az izgalmakat, amiket a titkolózás okoz. Nem akarom, hogy kirúgják, és szerintem ezt még most kéne meglépni, amíg nem lett komoly a kapcsolatunk, hogy rövidre lehessen zárni a dolgot. Milyen jelei vannak ha megcsal a párod? Akiknél kiderült, hogy az egyik fél csalja a másikat, voltak annak bármi jelei ? Furcsa viselkedés, nem egyenes válasz, titkolózás stb.


Olyanokra gondolok, amik először nem egyértelmű jelek voltak, viszont visszagondolva a fejetekre csaptok, hogy tudhattátok volna. Minden titkolózás ellenére, vagy épp ezért a hűtlenség ritkán marad teljesen titokban. Még ha nem is mondja ki a pár nyíltan, mégis ott lebeg felettük, és beárnyékolja a kapcsolatukat. A megcsalt fél gyanakszik, érzi, hogy valami nem stimmel.


A bántalmazó kapcsolat jelei. Például nem mondja el, hová megy, kivel tölti az estéit. Inkább arra, hogy észben tartva, de nem állandóan erre gondolva (mert nem is biztos, hogy így lesz!) felkészüljünk a bejelentésre. Kimutatták, hogy minél előbb meri felvállalni valaki a homoszexualitását, annál teljesebb és boldogabb életet tud élni a szégyen, a titkolózás és a megalázás elkerülésével. Egy kapcsolatban sokszor sor kerülhet megcsalásra, legyen az egy egyéjszakás kaland vagy több éven át tartó kettős élet, a titkolózás mindenképp hatással van a hűtlen félre, és gyakran olyan árulkodó jeleket sugároznak felénk, melyekkel önkéntelenül buktatják le magukat.


Ha az utóbbi időben többet is tapasztaltál ezek közül, és furcsán kezdett viselkedni, akkor valószínűleg félrelépett. A drogfogyasztás jelei. Mielőtt belevetnénk magunkat egy egy éjszakás vagy hosszabban tartó kalandba, próbáljuk megoldani a kapcsolatunkat, hiszen nem lehet nyitva hagyni egy kapcsolatot és közben egy harmadik emberrel lenni, mert nem csupán erkölcstelen, de egy idő után felemészthet bennünket az állandó titkolózás és stressz, hogy mi fog történni. Biztos jelei nincsenek, legalább is olyan ami mindenkinél ugyanaz. Míg korábban nyugodtan hozzányúlhattunk a kedvesünk számítógépéhez, telefonjához, addig most majdhogynem dührohamot kap, ha azt látja, hogy csak közelebb van hozzánk a készüléke, mint hozzá.


A depresszió komolyabb betegség, mint holmi múló rosszkedv. Ha netán olyan lelkiállapotba kerülünk, ahonnan már nem tudunk egykönnyen kilábalni, azt többféle tünet is jelzi, melyek közül csak egy a rossz kedélyállapot. Tilos a Blikk bármely fotóját, írott anyagát részben vagy.


A kockázat mértéke függ a témától, a titok súlyától, a titkolózás időtartamától, és attól is, hogy kinek hazudozunk. A szakemberek szerint egyébként a titkolózás önmagában nem is akkora probléma, hiszen vannak dolgok, amik nem tartoznak másokra. A gond akkor van, amikor a titok miatt hazudni is kezdünk. Külső kapcsolat fenntartása bosszúból vagy a harag enyhítése érdekében. Nincs a felekben javító szándék.


Persze minden embernek szüksége van magán szférára, de ha túl nagy a titkolózás az e-maileket illetően, és a laptopját sem hagyja bekapcsolva mikor te körülötte teszel-veszel, akkor már gyanús a helyzet. Titkolózás , elhallgatás, hazugság a kommunikációban. Ilyenkor átfuthat az agyunkon, vajon mit rejtegethet előlünk. Egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy a gyermeked nem jön időben haza az iskolából? Nem tudo hol és merre járkál iskola után, s ha kérdőre vono akkor pedig dacosan vállat von?


Mennyire van még jelen az orvosi titkolózás , a kettős beszé a „kegyes hazugság”? Most már ritka az egyértelmű hazudozás, a diagnózis általában már elhangzik, megmondják, hogy vastagbéldaganat, de a kilátások közlése továbbra is problematikus, a prognózis közlésében még nagyon gyerekcipőben járunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések