2018. augusztus 16., csütörtök

Csipás szem kezelése

A szem szárazságából adódó kötőhártya-gyulladás - conjunctivitis sicca -, amely leggyakrabban az idősebb korosztályban fordul elő, krónikus, igen kellemetlen, néha a látásélességet is veszélyeztető állapot. A negyven év feletti nők igen nagy hányadánál jelentkezhet a száraz szeműség enyhébb-súlyosabb formában. A száraz szem szindróma egyéb tünetei közé tartozik a szem kipirosodása, az égő, viszkető érzés, a látászavarok is.


A kontaktlencsét viselők időnként a szokásosnál több váladékról számolnak be. Ennek többféle oka lehet, a kontaktlencse miatt kialakuló fertőzéstől vagy a szem kiszáradásától az irritációig. A szem tisztításához csak forralt vizet használjunk, mártsunk bele egy vattapamacsot, és a szemet az orr irányába töröljük ki, így megakadályozzuk a kórokozók mélyebbre hatolását. Soha ne dörzsöljük a szemet! Különösen számítógépes munka során.


Vidd állatorvoshoz, ha a kiscica szeme csipás az a legtöbbször macskanátha, ami halálos is lehet. A válasz -ban hasznosnak tűnik. A szem felépítése igen fontos ahhoz, hogy megértsük a különböző elváltozásokat, betegségeket.


A szem problémáinak hátterében ugyanis több ok is állhat. A szem íriszében (vagyis a szem színes részében) megjelenő sötét foltok, az írisz szeplők ugyan nem rákos elváltozások, de a túlzott napkitettséghez köthetők, és a szürkehályog, valamint a makula degeneráció fokozott kockázatával hozhatók összefüggésbe. Száraz szem kezelése a Tudástár online olvasásra kategóriában.


A könny szerepe nemcsak a szemfelszín (szaruhártya és kötőhártya) nedvesen tartása, hanem a szaruhártya táplálása, a szemfelszínre jutó kórokozók eliminálása, és a megfelelő törőfelszín biztosítása. A vírusos gyulladásnak már több idő kell a gyógyuláshoz, és gyakran más szervek is érintettek a betegségben. KEZELÉSE : Ez az egyetlen szembetegség, melynek gyógyításával házilag is próbálkozhatunk, abban az esetben, ha nincs más tünetete a cicának. Tömény kamillateában benedvesített vattával mossuk meg a cica egyik szemét, addig míg az összes csípa, váladék el nem tűnik, majd ismételjük meg a másik szemmel is.


A kiemelkedő szem lehet pusztán családi vonás, de jelezhet pajzsmirigybetegségeket is. A pajzsmirigy hormon abnormális szintje megduzzasztja a szemkörnyéki szöveteket, ezáltal úgy tűnik, mintha a szem kidülledne. Ez az állapot (melyet az orvosok ptosisnak hívnak) lehet egyszerűen az öregedés jele.


A betegség kezelése és gyógyítása összetett és az esetek döntő többségében hosszú folyamat. Meg kell akadályoznunk a szem kiszáradását, pótolnunk kell a könny hiányát, valamint a már kialakult elváltozásokat és a következményes fertőzést is mérsékelnünk kell. Bakteriális eredetű kötőhártya-gyulladás.


Csipás szem kezelése

Leggyakoribb jellemzője a váladékozás. A kötőhártya gyulladását számos baktérium okozhatja. A sárgás színű, gennyes váladék alvás közben összegyűlik, és a szempillákra, a szem belső zugára ragad (ébredéskor csipás a szem ). A táskás szem elgyötört külsőt kölcsönöznek az arcnak, idősebbnek, sőt, csúnyábbnak látszik tőle a vendég még akkor is, ha bőre fiatalosan üde és feszes. A táskás, puffadt szemek leggyakoribb oka a felesleges zsír vagy folyadék felhalmozódása. Mint a legtöbb betegségnél, az állatorvos legfontosabb feladata, hogy megtalálja a kiváltó okot, míg ezt nem tesszük meg, végleges gyógyulásban nem.


A táskás szem kialakulását olyan problémák is okozhatják, melyek során a szervezetben felszaporodik a szövetek közötti folyadék – így például a csökkent máj-, pajzsmirigy- vagy veseműködés is állhat a háttérben. A pajzsmirigy tested egyik igen fontos belső elválasztású mirigye, mely a gégeporc mögött található. A fertőzött kullancs csípésének tünete - Attól, hogy megcsípett egy kullancs, még nem kell pánikba esned. Ha azonban gyanús jeleket tapasztalsz, haladéktalanul fordulj orvoshoz! A szem legfontosabb allergiás megbetegedéseit Dr.


Csipás szem kezelése

Adrian Morris a BBC online egészségügyi portálján foglalta össze. Szénanáthás kötőhártya-gyulladás A szezonális allergia, azaz a szénanátha mellé társuló kötőhártya-gyulladás (konjuktivitisz) nagyon gyakori: az össznépesség százaléka szenved benne. A szem gyulladását okozhatja nátha is, vagy a szem sérülése, sőt egy nagyon komoly nyuszibetegség, a mixomatózis is.


Nátha esetén gyakran a nyuszi orra is váladékos, azonnal orvoshoz kell menni vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések