2020. február 5., szerda

Várpalota thury vár

Várpalota thury vár

Kiállításaink és tereink, érdekes kirándulást biztosítanak minden korosztály számára. Ahol megelevenedik a történelem. Egy hétvégi kirándulásunk alkalmával megtekintettük a Thury -várat.


Várpalota thury vár

Várpalota szívében található, ezért Várpalotai várnak is nevezik. Már csak ezért is kár lett volna kihagynunk, ha már arra jártunk. Az elmúlt 6év több ostromát is túlélt vár a 14.


Várjuk Önt és kedves családját, Magyarország legépebben maradt középkori várában! A Thury - vár , korábbi nevén Palota várának története (Tolonics István írása) A kezdetek. Béla király idejéből származnak, amikor még a Csák és Szalók nemzetség birtokának része volt az egész környék.


A kulturális felhasználást tovább segítve alakulnak ki a vár kiállításokat (Helytörténeti kiállítás, Népviseleti gyűjtemény, Egyenruha-történeti tárlat, stb.) befogadó terei. Olvasson utazói értékeléseket, tekintse meg a hiteles fényképeket, és foglalja le szállását a TripAdvisoron. Beatrix a palotai várban készült fel a másnap Fehérváron Mátyás királlyal kötött esküvőjére és királynői koronázására. Mai nevét az épület a török-kor híres várvédő kapitányáról, Thury Györgyről kapta.


A vár megmentésére ez az áldozat sem volt elegendő, így Thury két emberét Pálffy Ferencet és saját öccsét, Thury Farkast életveszélyes feladatra kérte. Miksa császárhoz mentek segítséget kérni. MKFE ETSZ és a Thury - vár Nonprofit KFT rendezésében a Thury - vár palotatermében a kuvaszról szóló. Sok szeretettel várjuk a kalandra vágyókat a Thury - vár egyik tornyában kialakított szabadulószobába. Thury was one of the greatest figures of the heroic life of Hungarian border castles.


Két Bagoly Fogadó Catering szolgáltatás Thury vár esküvő - Duration. Az Újlaki család kihalása után több gazdája is volt a várnak, végül királyi vár lett, ebben a minőségében első várnagya a legendás törökverő hős, Thury György lett. Thury a magyar végvári vitézi élet egyik legnagyobb alakja volt, hős katona, nagyszerű hazafi, okos hadvezér, bátor vitéz. Várpalonán, a Nemzeti Örökség részét képező Thury - vár Magyarország egyik legrégebben fennmaradt középkori vára, amelyben 6éves fennmaradása és számos átépítés következtében a gótikától a késő klasszicizmusig különböző építészeti stílusok nyomai láthatók. Thury Vár , Történelmi múzeum, Hunyadi Mátyás tér 1. A törökök elleni végvári harcok egyik központjaként a Thury - vár igencsak kalandos történetek színhelye volt.


A török időkben fontos királyi végvár volt, évig támadták török csapatok. It is being held every year on the second weekend of June. Megőrizte számunkra a vár 16. A rajz és az újabb feltárások adatai a várat legkívül nagyjából a mai parkot övező kőkerítés helyén palánkfal vette körül.


Beszélgetés hazáról, megmaradásról, hagyományról. Helyszín: Várpalota, Thury-vár. Közreműködik – Pátkai Anna. Az írónő a helyszínen dedikálja a könyveit.


A Nemzeti Örökség részét képező nagy múltú Thury - vár több színvonalas állandó és időszaki kiállítással várja az érdeklődőket. A vár földszintjén helytörténeti kiállítás, a középkori palota épségben megmaradt részei látogathatók, valamint a helyreállított helyiségeiben a Gróf Sztáray Antal Bányászati Múzeum és a Magyar Vegyészeti Múzeum kiállításai. The castle in the 14th century ( history exhibiton ). Abandoned in early 18th cent.


Várpalota thury vár

A várpalotai Thury - vár , korábbi nevén Palota vára az egyik legépebben megmaradt középkori várunk. A THURY - VÁR Nonprofit Kft. Megemlékező beszédet mon és a város nevében koszorúz Katona Csaba alpolgármester.


Várpalotá ra, a kissé hűvös időben Budapestről indultam vonattal. Amikor leszálltam a vonatról, az állomásról elindulva egyértelmű jelzés mutatta az utat a Thury - Vár hoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések