2019. december 5., csütörtök

Tulnyomásos oxigénterápia

A szakembert hallgatva az a meggyőződés alakul ki, hogy a hiperbáros oxigénterápia alkalmazási területe rendkívül széles körű. A legújabb kutatások szerint több mint féle betegség esetén rendkívül eredményes. Például cukorbetegeknél.


Tulnyomásos oxigénterápia

Túlnyomásos oxigénterápia az ambuláns ellátásban dr. A hiperbár oxigénterápia során az oxigén feloldódik a test összes folyadékában, ahol eléri a sérült szöveteket és aktiválja a test természetes gyógyító mechanizmusait. Ez csak speciális nyomásálló kamrában magas koncentrációban előállított oxigén jelenlétében megy végbe. Az általában belélegzett mennyiségnél több oxigén adagolása kezelés céljából, ami történhet maszkkal, sátor alatt vagy a légcsőbe vezetett tubuson keresztül. A túlnyomásos oxigénterápia az erre a célra kialakított, egyszerű vagy többrekeszű kamrában történik.


Enyhíti a munkából adódó stresszt, javítja az alvásminőséget. Gyorsítja a sebgyógyulást. Igen, a túlnyomás csodálatos eredményeket produkál a gyerekek esetében.


Az agysérülésekben és genetikai rendellenességekben szenvedő gyerekek körében végzett kutatások pozitív eredményekről és nagy reményekről számolnak be. A módszer lényege: tiszta oxigén szakaszos inhalálása megnövelt nyomás alatt. Ez a módszer azt kísérli meg, hogy a túlnyomásos kamra segítségével megnövelt mennyiségű oxigént oldjon fel fizikailag a plazmában, és ezzel optimalizálja a szövetek oxigénellátását. A Tel-avivi Egyetem orvosainak legújabb, idén januárban zárult kutatása alapján a hiperbár oxigénterápia (HBOT) új esélyt adhat azon betegek számára, akik évekkel, sőt évtizedekkel ezelőtti stroke vagy más traumatikus agyi sérülés okozta károsodás következményeivel élnek együtt.


A hiperbár oxigénterápia (angolul hyperbaric oxygen therapy (HBOT) során a páciensek tiszta (1) oxigént lélegeznek be megnövekedett nyomás alatt, túlnyomásos kamrában. A 60-as években, miután hasznosságát a gáz-gangréna és a szénmonoxid mérgezés gyógykezelésében is értékesnek találták, az oxigénterápia is bevonult a gyakorlatba. A hyperbaric kamrák 1 oxigént szállítanak a betegnek nyomás alatt.


Légköri nyomás - A levegő, amelyet belélegezzünk, 20. ADHD agyvérzés ALS alvási apnoe Alzheimer-kór asperger szindróma autizmus bőrbetegségek cukorbetegség daganat demencia depresszió diabetes dohányzás egészség emésztőrendszer betegségek figyelemhiány figyelemhiányos hiperaktivitás zavar Függőségek fülakupunktúra fülzúgás gangréna gyulladás hiperaktivitás hiperbár. Lökéshullám kezelés (ESWT) és a túlnyomásos oxigénterápia összehasonlítása. A magasnyomású oxigénterápia az olyan állapotok kezelésére alkalmazható, amikor a vér és más szövetek oxigén tartalmának a normál nyomáson elérhető szintnél magasabb szintre emelése előnyös, mint például: - a keszonbetegség (dekompressziós betegség), - más eredetű lég- és gázembóliák, - szén-monoxid mérgezés. A hiperbár oxigénterápia azokban az esetekben hat bizonyítottan, ahol a fülzúgás 3-hónapnál rövidebb ideje áll fenn és eredetét erős zaj, zajártalom (koncert, robbanás, lövés hangja közelől, petar egyéb nagy zajban való tartózkodás akár rövid ideig) vagy fejet ért ütés, agyrázkódás okozza.


Különböző tanulmányok és vizsgálatok támasztják alá, hogy a krónikus légzőszervi betegeknél előnyös a tartós oxigénterápia alkalmazása, javul az életminősége és a túlélés is. Az oxigénterápia elbírálása tüdőgyógyász feladata, vérgáz és légzésfunkciós vizsgálat eredmények alapján. Magasnyomású oxigénterápia történhet egy szájon át bevezetett csövön, vagy egy szorosan záródó arcmaszkon keresztül, amelyet egy csuklya tart a helyén.


Tulnyomásos oxigénterápia

Sc (Baromedical Zrt. - Hiperbár Centrum, Budapest) Sz1Megújuló értékrendek a rákkutatásban és Szent-Györgyi Albert öröksége Prof. Boros László (University of California, SiDMAP LLC., Los Angeles USA) Sz1Nutrigenomika. Az egészség, a teljesítőképesség és a jó közérzet megóvásához, a fiatalság megőrzéséhez szükséges. Oxigénterápia elsősorban a betegségmegelőzésre szolgál.


Továbbá minden esetben, amikor nem szervi betegség okozta krónikus fáradtság, kedvetlenség, levertség, koncentrációzavarok, teljesítménycsökkenés lép. Néhány embernél a túlnyomásos kamrában végzett többszöri oxigénterápia gyógyulást eredményezhet. A dekompressziós betegség következtében kialakult gerincvelő-károsodások gyógyhajlama sokkal jobb, mint a hasonló, de más eredetű betegségeké. A kezelés nemcsak megnöveli a beteg vérében lévő oxigén szintjét, de megvan az a másodlagos hatása, hogy számos tüdőbetegség esetén csökkenti a vér áramlási ellenállását.


A hiperbár oxigénterápi magasabb vér- és szöveti oxigénszintet eredményez, ami csökkenti a gyulladást, elősegíti a véráramlást, gyorsítja a regenerálódást. Nem gyógyuló sebek esetén a fejlett terápiás beavatkozások között az enyhe hiperbár oxigénterápia (HBOT) egyedülálló képességgel rendelkezikRead More. Miután az oxigén fontossága a szervezetben lejátszódó biokémiai folyamatokban egyre ismertebbé vált, az oxigénterápiát is mind szélesebb körben kezdték alkalmazni. A sebek, fekélyek visszaszorítását jó eséllyel segíti a túlnyomásos oxigénterápia. A kezelés lényege, hogy a páciens a normál légköri nyomás 5-szeresén 1-os oxigént lélegzik be, melynek hatására a szervezet oxigénszintje 20-szorosára emelkedik.


Az EUROPAGES oldalakról. EUROPAGES havonta több mint millió döntéshozót vonz, akik üzleti partnereket, beszállítókat vagy szolgáltatókat keresnek Európában és világszerte. Mind a betegek, mind a finanszírozó oldaláról folyamatosan új igények fogalmazódnak meg: költséghatékonyabb ellátás, mobilitás, modern eszközök, a felhasználás folyamatos ellenőrzése.


További különös óvatosságot igénylô esetekrôl a kezelôorvos adhat felvilágo sítást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések