2019. december 5., csütörtök

Szigetvári vár programok 2019

Szigetvári vár programok 2019

Gasztroudvarban a Versendi Tambura zenekar szolgáltatja a zenét, kézműves játszóház, népi játékok, vásári forgatag, történelmi ruhapróba, a nap folyamán a hagyományőrző csapatok hódoltatás műsorát, lányrablás produkcióját és felvonulását, tábori életét is láthatjuk, részesei lehetünk. A vár alaprajza a többszöri átalakítás ellenére még ma is jellegzetesen képviseli a XVI. A négy bástya és a várfalak szabálytalan négyszög alakú területet zárnak körül. A várfalak mellett keletről, nyugatról, délről széles földtöltések emelkednek, majdnem a falak. Koszorúzás és megemlékezés a Horváth Márk téren 19.


Szigetvár Város Önkormányzat. Megemlékezés és emléktűz gyújtás a Zrínyi téren 20. A szigetvári vár alapjainak lerakását a XIV.


Jelenlegi formáját az ostromok utáni felújítások során, a XIX. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A szennai Hurkafesztivál eddigi története alatt számos bizonyítékát láthattuk annak, hogy milyen sokan vannak azok, akik érdeklődnek a gasztronómiai kultúra iránt és a mai napig őrzik és ápolják tradicionális szakács tudományukat. Gyermekfejjel látva a kiállítást, de még nem ismerve a történetet, a halál és a pusztulás döbbenetére emlékszem leginkább.


Szigetvári vár programok 2019

A vetítés után beszélgetés. A Zrínyi–Szulejmán kutatócsoport tagjaival. Egész nap népi játékok, kézműves programok.


Márton-napi vigasságot rendeznek népi játékokkal, borkóstolással, színes programkínálattal. Borkóstoló Novák Pincészet jóvoltából hagymás- libazsíros kenyérrel, sajtokkal a Vitézek termében. A vár állandó kiállítása bemutatja a vár és a város történelmét, valamint a török-magyar háborúk mikéntjét. A Kapitányok termében a vár középkori kapitányainak életével ismerkedhettek.


Szigetvári vár programok 2019

Egy másik teremben megcsodálhatjátok a vitézek fegyvereit. Helyzete reménytelenségét látva a kapitány, Zrínyi Miklós háromszáz katonájával kitört a várból, és hősi halált halt. A programokat tekintve minden korosztály igényeit kielégítve kézműves vásár, gólyalábas vásári forgatag, színes gyermekprogramok, élőzenei koncertek, színvonalas hastáncbemutatók mellett. Zrínyi tér mögötti áthajtással érintett útszakasz – ’56-os emlékmű és a Széchenyi utcai parkoló közötti rész (a kamerával megfigyelt terület) - vízmű bekötése miatt -lezárásra kerül!


Bővebb információ 30. Hamarosan egy új szolgáltatást indítunk el, hogy segítsünk megtalálni a Neked leginkább megfelelő úticélt. Keményen dolgozunk és szívesen fogadjuk a Te véleményed is a fejlesztés során. Az épület tervek nélkül, évről-évre fejlődött, terjeszkedett.


A vár külső és belső tereiben a legváratlanabb helyeken tűnnek fel a mozaikok, üvegfestmények, díszkutak. A vár folyamatosan megújul, mind külsőleg, mind programok tekintetében. Interaktív kiállítás megtekintésére, középkori ruházat, fegyverek kipróbálásárais van lehetőség. A modern látogatóközpontban az új feltárások eredményei is megtekinthetők. Használjuk ki, kapcsolódjunk ki az ünnephez kötődő programokon vagy egy közeli kiránduláson!


A vár Zrínyi Miklóssal, a hős várkapitánnyal, és a végsőkig harcoló magyar és horvát katonáival a török elleni küzdelmek jelképévé lett. Húsvéthétfőn hagyományőrző és kézműves programokkal, valamint interaktív mesejátékkal várjuk a hozzánk érkező családokat. A hőstett mély rovást ejtett a magyar identitás kőtábláján, melyet az értő művészek máig visszhangzanak.


Irodalmi, zenei, képzőművészeti alkotások hosszú sora regéli el az örök mítoszt. A város nevezetességekben koncentráltan gazdag. De mind közül a legszebb ékköve a Vár.


A vörös toronyhoz nyugat, valamint észak felől csatlakozik a várkastély, az egykori belső vár. A Rákóczi vár külső udvarán I.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések