2019. december 31., kedd

Tatai öreg tó programok

A tatai Öreg - tó partján, a Kastélykertben elevenedik meg az ősz egyik legfinomabb ízekkel kecsegtető rendezvénye. Idén ősszel újra a gasztronómiáé a főszerep a tatai Öreg - tó partján. A halgazdálkodás tatai hagyományait, a halfogyasztás kultúráját népszerűsítő gasztronómiai esemény csaknem két évtizedes múltra tekint vissza.


Tata települési választás. Mind a tó , mind a hozzá tartozó mocsárrendszer a tatai vár védelmét volt hivatott szolgálni – kezdetben a vize az eredetileg Dunában élő halaknak biztosított lakhelyet. A nevében szereplő öreg jelző napjainkban már valóban a szép korra utal, évszázadokkal korábban viszont a kiterjedésére vonatkozott.


Vár, Öreg - tó , Cseke- tó és Angolpark, egyéb múzeumok. Ebben a barátságos kisvárosban és környékén egyszerre adott minden a sporthoz, természetjáráshoz, városnézéshez, wellnesshez. Kempingünk Tatán az üdülőövezetben, az Öreg - tó szomszédságában található. Nagy, mégis családias hangulatú nyaralóhely, amely gyermekes családok és állatbarátok számára egyaránt ideális. Tó -futás és Csuló-Balu Emlékverseny - október 06.


Tatai öreg tó programok

Nagy Halászfesztivál - október 18. Mikulás futás - december 7. Adventi Örömök a Kossuth téren - decemberben, az adventi hétvégéken. A tó tehát tényleg idős, de az öreg arra is utal, hogy nagy, hisz ezt a jelzőt korábban nagy kiterjedésű természeti képződmények, vagy épületek leírására is használták ( Öreg -hegy, Öreg -templom stb). Ez az immár hagyománnyá vált esemény kiváló alkalom arra, hogy szabadban a természetet megfigyelve kikapcsolódjunk és kellemes napot töltsünk együtt a madarakkal az Öreg - tó partján.


A tó neve eredetileg nem a korára utalt, hanem tekintélyes méretére – ma már persze tényleg azért hívjuk így, mert igencsak régen, még a honfoglalás előtt, a római korban hozták létre. Az Öreg - tó ugyanis mesterséges állóvíz, keletkezése jóval a magyarok kárpát-medencei bejövetele előttre datálható. Látogasson ki a tatai Öreg - tó partjára, és legyen szemt. Eredményhirdetés – órás madármegfigyelő verseny. Hotel és Rendezvénytér.


Nagyragadozók Magyarországon – Patkó László, programmenedzser, WWF Magyarország. Marokkó tavaszi madárvilága – Pribéli Levente, ornitológus, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Mesterséges eredetű, az ország legrégebbi halastava. A helyén, már a Pleisztocén korban is itt húzódó, forrásokkal táplált mocsárvilág terült el. A vadludak vonulása az őszi-téli időszak olyan nemzetközi hírű és különleges eseménye, amely mágnesként vonzza a hazai és külföldi természetkedvelőket, madárbarátokat, madarászokat.


A Fényes Forrásvidék egyedülállóságát tükrözi, hogy állandó úszómesteri felügyelet mellett, gyermekmedence és természetes forrástó várja májustól augusztusig mindazokat, akik úgy döntenek, hogy Tatát, a vizek városát választják nyaralásuk, szabadidejük eltöltésének helyszínéül. Az idő gyönyörű volt, kellemes, napos, így rengeteg embert csalogatott ki a rendezvényre. Víz Zene Virág fesztivál részletes programjai a Fellépők és a Programok menüben!


Egész napos programok közül választhattunk. A tó „ öreg jelzője ma egyértelműen időset, régit jelent. Kevés ilyen meghitt és romantikus hangulatot árasztó hely létezik, mint a tatai Öreg - tó. Nem így volt ez évszázadokkal ezelőtt, amikor az „ öreg kifejezés inkább nagyot jelentett, ami illik is a 2ha-os vízfelületre. Most, hogy már bebarangoltunk jó néhány helyet Tatán, érdemes megnézni, egyáltalán hogyan jutunk el egyszerűen ebbe a gyönyörű kisvárosba.


További érdekességek még, hogy a tó körül rengeteg étterem, fagyizó, szórakozóhely, mint például az Est mozi, a Pikantó étterem (hétvégén diszkó tele fiatalokkal), PletyCafésec. Fedezze fel Tatát, a vizek városát! Családias hangulatú szállodánk a tatai Öreg - tó partjától 3méterre, gyönyörű természeti környezetben fekszik.


Tatai öreg tó programok

Kísérjék figyelemmel a tó vízimadár életét a teljes szezonban! A webkamera képe a főoldal jobb oldali sávjában található) A munkában a partnerünk Filmdzsungel Stúdió. Ez lehet egy épület, egy szobor, de akár egy rendezvény is.


Közel hozzá épült valamivel utána az Esterházy-kastély, ami szintén nyomós indok lehet egy tatai kirándulásra. Közép-Európa egyik legszebb természeti és műemléki környezetében, a tatai Öreg - tó északi partján fekvő ökoturisztikai központban egész évben felejthetetlen élményeket kínálnak minden korosztálynak. Városnéző kisvonatok bérbeadása, üzemeltetése és kisvonat. Az étterem közvetlen a tatai Öreg - tó partján helyezkedik el egy 1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések