2019. december 2., hétfő

Szingli anyák

Erős, határozott, kreatív Anyukák oldala, akik egyedül is helyt állnak az életben, és hiszik,. Az egyedülálló anyák önkéntes összejövetelén mindig ugyanaz zajlik. Néhányan, akiket ez különösen érzékenyen érint, úgy érzik magukat, mintha valamilyen addikcióról leszoktató csoportterápián ülnének körben, és rövid köszöntés után szembesíteniük kellene önmagukat és másokat az egyedülálló anya státuszával. Vannak nehezebben elviselhető napok, olyankor alig várja, hogy a hűtő aljából végre kihalássza a rosét, és egyedül keseregjen úgy pár órán át, az arcán lecsorgó fekete szemfestéket úgysem látja senki.


Szingli anyák

Idézetek képekkel minden témakörben: szerelmes idézetek, filmes idézetek, esküvői idézetek, bölcsességek, motiváló idézetek, idézetek az életről. Tavaly az egyhónapos bébivel, még párban élte át ezt a szép májusi ünnepet, idén viszont már egyedülálló lett a státusza. Anyák napja van, boldog anyák napját! Egyedülálló anyák , apák ma Magyarországon.


Egy egyedülálló anya vagy apa képe mára már teljesen elfogadottá, hétköznapivá vált a társadalomban. Szingli anyák Japánban – a társadalom szégyenfoltjai. Elveszett generáció – így hívják azokat a gyerekeket, akik ma Japánban olyan családokban nőnek fel, ahol a szülők egymaguk nevelik őket, és hiába dolgoznak, mégsem képesek a szegénységből kitörni. Richard Cooper, aki maga is volt gyerek, azt mondja, több veszélye is van szingli anyákkal randevúzni, és elég sokkoló egy listát állított ezekből össze – írta a Mirror. Az anyák egy része szívesen oszt meg infókat a gyerekekről és azok apjáról, de egy okos pasi tudja, hogy ez nem jogosítja fel további kérdések felvetésére.


Maradj az első randis könnyed diskurzusnál, míg a nő nem áll készen más beszédtémákra. Az első, aki úgy ismerkedik vele hogy közben okosan tartja a tempót, de emellett óvatosan elkezdi beengedni a gondolataiba és az életébe is a gyermeked. Atyaég, nemrég még ugyanolyan szingli volt, mint én. Egy kicsit félrenézek, és máris gyereke születik?


A döbbenetem még órák múlva sem csillapodott. Kiderült ugyanis, hogy Liza (aki egyébként a budapesti partyélet nagy alakjának számított) bepasizott. Mivel köztünk elég laza a baráti szál, nem is tudtam róla.


Az, hogy nincs egy férfi az oldalukon, nem egyenlő a boldogtalansággal. A szingliként élő anyák nem sajnálnivalók és frusztráltak. Ez az alapüzenete Astrid Herbold nemrég megjelent, iróniával és humorral fűszerezett könyvének, amely a M. Mutter ohne Mann (Anya férfi nélkül) címet kapta. Egyszerűen nem találom azt a férfit, akivel úgy érzem, leélném az életemet.


Voltak hosszabb-rövidebb kapcsolataim, de egyiknél sem éreztem azt, hogy igen, őt kerestem, ő az én lelki társam és mindenem. Nem zárom ki a lehetőségét, hogy egyszer összejön, de nem látok rá sok esélyt. A hónapok óta szingli énekesnő nemrég töltötte be a harmincat, és úgy érzi, itt az ideje az anyaságnak, lehetőleg az esküvő után.


Csakhogy miután szakított előző párjával, a munkába temetkezett, így egyelőre esélyt sem lát arra, hogy megtalálja az igazit. Amikor fáradtan hazaérek, már csak bedőlök az ágyba. Christine Coppa családszakértő, írónő és szingli anyuka vallomása. De az univerzumban megmozdult valami, s ma már alig bírok eleget tennia meghívásoknak.


Ingyenes, gyors és hatékony társkereső oldal minden korosztálynak, több százezres aktív társkereső felhasználóbázissal, egyedülálló társkereső szolgáltatásokkal. Avagy vannak tökéletes anyák , csak nekik még nem született gyerekük! Ugye, ismerős a közhely?


Szingli anyák

Azok a szingli anyák , akiknek a kölykeik serdülő- vagy nagykorúak, és faterkeresés helyett simán ribanckodnak, valamint azok, akik magasról leszarják, hogy a kisgyerekeiknek van-e apjuk vagy nincs, és szabadidejükben kurválkodnak, azok már a kurva anya kategóriájába esnek. Egyik nap elcsíptem egy beszélgetésfoszlányt jártamban-keltemben… Két nő csevegett, s az egyikük lázasan ecsetelte a másiknak, hogy neki mennyivel könnyebb – mármint a barátnőnek – mert legalább van gyereke, aki miatt nem érzi majd magát igazán egyedül Karácsonykor. Bár szülei szeretettel fogadják, hamarosan kiderül, hogy orvos édesanyjával, Martine-nel való kapcsolata korántsem felhőtlen.


A csajok nagyon jók, aztán Morty, de egyik kedvencem mégis Bronson Pinchot belsõépítésze, komplett idióta, õt már beskatulyázták ebbe a buzioid mûvészlélek dologba, pedig nagyon tiltakozik ellene (úgy látszik, nem elég nagyon), de jól teszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések