2019. május 8., szerda

Megcsalás feldolgozása

A megcsalás feldolgozása lépésről lépésre. Fontos, hogy felismer sok figyelmed és megértést kell nyújtanotok egymás felé ebben a nehéz időben, hiszen ez része a gyógyulásnak. Nagyon sok kapcsolat azért kerül válságba, mert a megcsalt fél nem megfelelően dolgozza fel a történteket, és a kapcsolatát ezzel ellehetetleníti. Miért válik valaki hűtlenné? Egyáltalán lehetséges annak feldolgozása vagy szakítani kell?


Megcsalás feldolgozása

Több oka lehet annak, amiért belép „a harmadik” a kapcsolatba. Egy megcsalás után nagyjából egy évre van szükség, hogy a kapcsolati egyensúly helyre álljon. Kicsit hasonlít a megcsalás feldolgozása a gyászhoz.


Hiszen itt a bizalom elvesztését, az addigi kapcsolat minőségének az elvesztését „gyászolja” a megcsalt fél. Ha ebben az időszakban a megcsalt fél flörtölést, idegen. A hűtlenség még a legerősebb párkapcsolatot is megvallatja.


Az árulás és bizalmatlanság, bűnösség és bűntudat, düh és bizonytalanság érzését hagyva maga után, két ember életében. Tudniuk kell viszont, hogy a kapcsolatuk soha többé nem lesz olyan, mint korábban. Ilyenkor azonban nem abba szeretünk bele, akivel ezeket a tulajdonságainkat gyakoroljuk, hanem saját. Mert világ Életemben azt mondtam,ha megtörténne a megcsalás ,akkor onnan nincs tovább. Egymás mellett és év után is szerelem és egy Életet tervezünk együtt).


SvDLbm Kevesebb megterhelő probléma szokott lenni egy párkapcsolatban, mint a megcsalás , és ez azt is jelenti, hogy a feldolgozása sem egy. Nincs külön recept arra, hogy hogyan lehet megbocsájtani a megcsalást, a párok felénél ez megtörténik, míg a másik fele azonnali válást indít el. Hogyan dolgozzuk fel a megcsalást?


Megcsalás feldolgozása

Mindenki saját maga tud ezzel kapcsolatban döntést hozni, attól függően, hogy milyen értékrenddel és világszemlélettel működik. Meghízott, miután megcsalták. Az angliai Derby-ből származó fiatal fitneszedző, akinek korábban szenvedélye volt a mozgás, a szakítás után elkezdett hízni, nem élvezte a munkáját sem. Korábban rendszeresen eljártam kosarazni, heti háromszor gyúrtam, hogy formában.


Fontos még kihangsúlyozni, hogy a megcsalás alatt azt értem, hogy a párkapcsolatban az egyik fél hosszú távra beemel egy harmadik személyt is a már meglévő kapcsolatába, azaz folyamatosan szeretőt tart, és a szeretővel is egy látszólag normálisnak tűnő párkapcsolatot alakít ti. Ha a két ember a párkapcsolatot meg szeretné tartani a megcsalás után is, tehát érzelmileg még mindig közel állnak egymáshoz, akkor türelemre, kitartásra és szeretetre van szükség. A szerelem, a szakítás és a szakítást kísérő fájdalom része minden egészségesen működő ember életének. Bár a szakítás kétségtelenül kínzó érzéseket, álmokat, gondolatokat és kusza heteket von maga után, általában szakember segítsége nélkül lezajlik a veszteség feldolgozása. Ez azt jelenti, hogy amikor a fájdalmáról beszél vagy a kellemetlenség érzésekről, amik egy megcsalás feldolgozása során folyamatosan jöhetnek, hogy olyankor ne elutasítsuk, ne túl akarjunk lenni, hanem csöndbe legyünk és hallgassuk végig.


Párkapcsolati tanácsadás, párkapcsolati tréningek, párkapcsolati tanfolyamok. Amikor már belefáradtunk a sok éves, fájdalmas küzdelembe, és eszköztelenül, de még nem teljesen feladva álltunk. Ez egyfajta férfi ösztön: majd bebizonyítom, hogy erősebb vagyok, hogy jobb vagyok, komolyabb, romantikus udvarló vagyok. Azonban a megcsalás feldolgozása nem olyan egyszerű, hogy bebizonyítom, hogy én vagyok az erősebb, a jobb, és akkor visszahódítom a másik szívét.


Megcsalás feldolgozása -pszichológus segítségével-vagy egyedül? Vagy pedig hozzáértők, szakemberek véleményét a megcsalás feldolgozásáról. Ez természetesen nem zárja ki, hogy a megcsalt félnek új kapcsolata legyen, de ha nem történik meg a megcsalás érzelmi feldolgozása , akkor az új kapcsolat óriási hátránnyal indul.


Megcsalás feldolgozása

Az ember annyira kínlódik abban, hogy nem érzi jól magát a bőrében, az életében, hogy ezt a lépést látja a legjobb megoldásnak. Persze, akkor és ott nem fog tudni tisztán gondolkodni, hiszen az vezérli, hogy minél hamarabb gyógyírt találjon a sebeire. Hírek, sport, utazás, gazdaság, időjárás, horoszkóp, TV, társkeresés, napi vicc, napi cuki, egészség, szépség, életmó csalá receptek.


Nem könnyű újra felépíteni a bizalmat a kapcsolatban egy félrelépés után, de nem lehetetlen, és van rá jó pár példa, hogy a megcsalás megfelelő feldolgozása után helyre áll a kapcsolat. Vannak esetek, amikor egyedül nem megy a szerelmi bánatból való kigyógyulás. Nem kell egyedül szenvedne ha úgy érze hogy majd megszakad a szíved a fájdalomtól, akkor keress minket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések