2018. január 19., péntek

Oroszlán csillagkép

A csillagkép egyéb megnevezett csillagai : θ Leonis (Chort), κ Leonis (Al Minliar al Asad), λ Leonis (Alterf) és ο Leonis (Subra). A Regulus, a η Leonis , a γ Leonis, a ζ Leonis, a μ Leonis (Ras Elased Borealis) és az ε Leonis (Ras Elased Australis) csillagok alkotják az oroszlán fejét és a sörényét. Legalább 1mm-es nyílású távcső kell a megfigyeléséhez, ennél kisebb szinte semmilyen élményt nem nyújt. A csillagkép Alphabetical listing of constellations Constellations Sorted by Month Constellations Sorted by Popularity The Constellations Constellation List Deepsky Atlas: Constellation List Északi félgömbről látható csillagképek (- zoodiákus nélkül) Déli félgömbről látható csillagképek (- zoodiákus nélkül) Data.


Oroszlán csillagkép

Az oroszlán a Nap jelképe is. A Nap egykori szimbóluma a kígyó. A feljegyzések szerint, Athanasius Kircher jezsuita természettudós és nyelvkutató Oedipus Aegyptus c. Nagy szolgálatot tehet a szülő gyermekének, ha korán megérteti vele, hogy a világon mások is vannak, és nem mindig ő az első. Optimista természetű, tele van bizalommal minden és mindenki iránt. Nagylelkű és segítőkész, erős kisugárzásával mindenkit képes fellelkesíteni.


Akaraterõ, életerõ, optimizmus jellemző a jegy szülötteire. Egyiptomiak a nagykutya keléséhez és a Nílus nyárközepi áradásához társították az oroszlán csillagképet. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!


Oroszlán csillagkép

Kapcsolódó cikkek, videók, képgalériák. Horoszkóp, amely segít az élet minden területén. A pár- és szerelmi horoszkóp segít, hogy magánéletedben egyensúly legyen, hisz az asztrológia minden csillagjegynek megadja a választ, legyen szó rák vagy bika horoszkópról.


Oroszlán csillagkép címke oldala az ORIGO-n. Részletes bemutatás, általános jellemzés mind a horoszkóp csillagjegynek. Mettől meddig tart egy horoszkóp csillagjegy? Pontos táblázat, hogy mikor kezdődik és mikor végződik a csillagjegy horoszkópja. Magára vette az acél keménységű bőrt, így maga is legyőzhetetlenné vált.


Visszatérve Kleónaiba, a szegény paraszt feláldozta Zeusz tiszteletére utolsó kosát. Zeusz pedig fia, Héraklész tiszteletére, emlékül az égre helyezte el az oroszlánt, így született meg az oroszlán csillagkép. Aggodalmas gonddal tart rendet, pontos, pedáns, kínosan ügyel a rendre és a tisztaságra, mindennek áttekinthetően, sorba rakva kell rendelkezésre állnia, cédulákkal látja el a dolgokat, ellenőrzi a kiadást és a bevételt. Ok egyebkent a Virgo-Leo extra galaxis-halmaz tagjai.


Halvany objektumok, fenyesseguk 9-5magnitudo, igy a 15centimeteres Newtonnal a vizualis megfigyelesuk mar lehetseges fenytiszta egbolton. Szinte pontosan az égi egyenlítőn, az ekliptikán fekszik. Magyar neve Kis Király. Alpha csillaga a Regulus, amely nagyon közel helyezkedik el az égi egyenlítőhöz, az ekliptikához.


A nagyon fényes, a Földtől fényévre lévő csillag a kis ábrán alul helyezkedik el, és jobb széltől a második pontocska. Hazánkban a legismertebb csillagkép , melynek neve régi magyar mondából ered. A hét csillagból álló Göncölszekeret csak a magyar néphagyomány tekinti külön csillagképnek, valójában egy nagyobb csillagkép , a Nagy Medve része.


Az állatövi csillagkép. A nyomokat visszafele meghosszabbítva a raj radiánsához jutunk a Gemini csillagképben, innen az elnevezés is. A kép bal felső részén fejjel lefele az Orion csillagkép , míg a bal oldalon az egyik segédteleszkóp felett a Bika csillagképben a Plejádok és a Jupiter látható. Az éggömb teljes felületét részre, csillagképre osztották fel. Nem szabad összekevernünk az ekliptikai (állatövi) csillagképeket az állatövi jegyekkel!


Többek között erőt adhat nekünk ahhoz, hogy a sarkunkra álljunk, önmagunkkal, a saját igényeinkkel foglalkozzunk, és hangot adjunk annak, amiben hiszünk, ami fontos számunkra. Emiatt sok irigye is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések