2018. január 23., kedd

Családi pótlék okjs képzés alatt

Ez azt jelenti, hogy, ha valakinek három gyermeke van, 1 és évesek, és a két idősebb OKJ-s képzésen tanul, akkor a legkisebb és a éves után jár a családi pótlék , a éves után már nem, de a háromgyerekeseknek gyermekenként járó ezer forintos családi pótlékot kérvényezhetik gyerekenként, így ezer. Például, ha valakinek három gyermeke van, 1 és évesek, és a két idősebb OKJ-s képzésen tanul, akkor a legkisebb és a éves után jár a családi pótlék , a éves után már nem, de a háromgyerekeseknek gyermekenként járó ezer forintos családi pótlékot kérvényezhetik gyerekenként, így ezer forintot. Akiknek július 1-jétől nem jár családi pótlék Azok az érettségizett gyerekek, akik érettségi után nem tanulnak tovább, teljes egészében kikerülnek az ellátás hatálya alól. Mindez vonatkozik a családi kedvezményre is, vagyis a továbbtanuló a gyerekszámba ugyanúgy beleszámít, mint a családi pótlék esetében.


Ha tehát OKJ-s képzésen vesz részt, és még kaphat a szülő családi pótlékot, akkor a családi kedvezménynél is figyelembe vehető, kedvezményezett eltartottként. Míg az egyetemisták és főiskolások után nem jár családi pótlék , addig az érettségi után OKJ-s képzést kezdők szülei megkaphatják a támogatást. Tehát, ha iskolarendszerű OKJ-s képzésen eszel részt, esti tagozaton is jár a családi pótlék éves korig.


Fontos tudni, hogy ha a gyermek már nem tanköteles korú, nem folyósítják automatikusan a juttatást tovább, akkor sem, ha valamelyik köznevelési intézmény tanulója. A folyósításhoz igazolni kell a tanulói. Szakmai alapképzéssel rendelkezők képzési ideje év, míg ennek hiányában év a szakmai képzés. Jár a diákigazolvány, a családi pótlék , az árvaellátás és az egészségügyi biztosítás, valamint bizonyos esetekben, ha az egyetemek és főiskolák úgy döntenek. A képzés idejét a megelőző tanulmányok döntik el.


Családi pótlék okjs képzés alatt

Ha a nagylányod OKJ-s nappali képzésben vesz részt, akkor annak a tanévnek a végéig jár utána családi pótlék , amelyikben a 20. Családi pótlék a tankötelessé válás évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára, valamint a tankötelezettség megszűnését követően köznevelési intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig jár. A családi pótlékkal mindig együtt mozog a családi adókedvezmény is. Ha a gyermek a nem magasabb összegű családi pótlék folyósításának ideje alatt válik tartósan beteggé, illetve súlyosan fogyatékossá és ennek tényét a lakcím szerint illetékes megyeszékhely szerinti járási hivatal felé bejelentik, a családi pótlék magasabb összegben történő megállapítására új kérelmet nem. Akkor ingyenes a tanfolyam gyes alatt , (gyed alatt nem lehet, csak ha visszamondod gyesre), ha nincs szakmád max érettségi, vagy csak osztályod van meg, és nincs semmilyen más okj-s képzésen szerzett végzettséged sem.


Ja, és ha végigjárod és elvégzed a tanfolyamot, ami változó hosszúságú. A párom évig jogtalanul vette fel a családi pótlékot,pénteken sikerült elintéznem nagy nehezen a MÁKNÁL hogy végre én kapjam,és ő jogtalanul jutott hozzá az összeghez. Az lenne a kérdésem hogy amit év alatt felvett,jogi úton vissza tudom perelni,vagy az MÁK kiküldi nekem? A tanulás megtérülő befektetés tettiskola. Humánerőforrás, HR Portal - minden a munka világából.


Adott egy négytagú család két gyermekkel, akik közül a kisebbik középiskolás (jár utána családi pótlék ) a nagyobbiknak pedig az őszi és a mostani tavaszi félévben (nappali tagozaton) passzív a jogviszonya az egyetemen. Részletes cikkünk számításokkal arról, hogyan változik a családi pótlék és a családi adókedvezmény, ha leérettségizett a gyerek, itt található. Ha azonban csak októberben nyújtja be, akkor csak augusztustól jár a testvérek után a magasabb összeg. OKJ-s szakképesítést csak nappali vagy esti tagozaton, szakképző iskolában lehet majd megszerezni.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint az OKJ-s képzések átalakításának célja a szakképzés további erősítése és a munkaerőpiachoz való jobb igazodás. Hogyan intézzük a családi pótlék számítását továbbtanulásnál? Első OKJ szakképesítésed megszerzése - nappali tagozaton éves kor alatt ingyenes szakközépiskolánkban.


Ha már van államilag támogatott OKJ-s végzettsége úgy is jelentkezhetsz szakközépiskolánkba, a nappali szakképzésekre, alacsony tandíj ellenében. Jelentkezz most esti gimnáziumunkba, ne maradj le! Az ingyenes nappali Női szabó képzés során szakképzett, a szakmában jártas oktatóktól tanulhatod meg a Női szabó pályához szükséges ismereteket. A nappali ingyenes budapesti OKJ-s Női szabó képzés elvégzése után többféle munkakörben is elhelyezkedhetsz, így a képzés után gyorsabban találsz majd állást. Amennyiben a diák szeptembertől köznevelési intézményben tanul tovább ( OKJ-s képzés , szakképzés) és évesnél fiatalabb, akkor júliustól visszamenőlegesen kedvezményezett eltartottnak fog minősülni, és jár utána a családi pótlék.


Ennek a megoldásnak egy igen pozitív előnye még az is, hogy az OKJ-s tanfolyammal nem „fogynak” az állami félévek, így a képzés elvégzése után is még mindig – hatéves képzés esetén – félévig lehet ingyen tanulni a felsőoktatásban. Szakma és nyelvvizsga tanév alatt , diákigazolvány, és éves korig családi pótlék. Sok szeretettel üdvözöllek oldalunkon! Koncz Kornélia vagyok, a LIA Iskola főigazgatója.


Ha szeretnél piacképes OKJ-s szakmát, valamint nyelvvizsgát is szerezni tanév alatt , akkor ez az oldal Neked szól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések