2017. november 14., kedd

Egyedülálló gyermektelen nők

Dolan, aki már több könyvet is írt a kérdésről, később részben meg is cáfolta magát, s közölte: „A férjtelen és gyermektelen életstílus előnyei ellenére az a még létező narratíva, amely szerint a családban élő nők a sikeresek, olyan társadalmi stigmát okoz, ami ahhoz vezet, hogy az egyedülálló nők egy része. A férfiaknál viszont pont fordított a helyzet. Boldogságverseny: vallásos konzervatív feleségek vs. Egymást követően két különböző portálon jelent meg olyan írás, amely szerint egyik, illetve másik csoporthoz tartozók a legboldogabbak a világon.


A szingli, gyermektelen életstílus előnyei ellenére azt sugallják a nőknek, hogy a családban élő nők a sikeresek, és ez olyan társadalmi megbélyegzéshez vezet, ami miatt az egyedülálló nők egy része boldogtalannak érzi magát. A gyermektelen szingli nők a legboldogabbak? Az egyik londoni egyetem viselkedéstudományi professzor azt tanácsolja, hogy a férfiak nősüljenek meg, a nők viszont ne menjenek férjhez.


Pedig attól, hogy gúnyolódnak rajtuk és piszkálják őket, a helyzet még nem fog megváltozni. SzE, Fotó: Pixabay - szmo. Ebből is látszik, hogy nem szabad előítéletekkel élni, vagy éppen messzemenő következtetéseket levonni pusztán a baráti körünkben tapasztaltak alapján – Paul Dolan, egy viselkedéstudományi professzor ugyanis állítja, éppen az egyedülálló, gyermektelen nők a legboldogabban társadalmunkban.


Itt, a Duals-ban is azt tapasztaljuk, hogy a harmadik ikszet betöltött nők legjava még gyermektelen , ugyanakkor ki-ki vérmérséklete szerint, de vágyna már férjre, családra, gyermekre. Van azonban egy kis bökkenő, merthogy ennél a pontnál kezdődik csak igazán a nehézség. Kata, éves Nő keres társat Főiskolát végzett Sziasztok, Keresek egy kedves, érzéki, sármos férfit.


Fontos számomra, hogy fel tudjak nézni a férfiara, nőnek érezhessem magam mellette, legyen humora, legyenek közös témák, legyen igényes magára és a környezetére, de legfőképpen legyenek céljai az életben. Lehet, hogy már eddig is sokan sejtették, amit most a tudományos felmérések is igazolnak: az egyedüálló, gyermektelen nők alkotják a társadalmon belüli legboldogabb alcsoportot – írta a The Guardian Paul Dolant, a Londoni Gazdasági Egyetem viselkedéstudományi professzorát idézve. Az egyedülálló, gyermektelen nők a legboldogabbak – állítja egy boldogságszakértő. Paul Dolan, a Londoni Gazdasági Egyetem viselkedéstudományi professzora a személyes boldogság problematikáját kutatja.


Legutóbb a Hay Fesztiválon megtartott beszédében fejtette ki formabontó véleményét a női boldogságról. Elöljáróban annyit, hogy éves, egyedülálló , gyermektelen , többdiplomás, értelmiségi nő vagyok. Pro Azt tapasztalom, hogy a hozzám hasonló, harmincon túli, értelmiségi, munkájukban sikeres, önálló és értelmes nők nehezen találnak maguknak párt.


Nyolcszáz üzenet összesen 14 többségében nős férfitól – ez annak az egy hónapnak a gyors mérlege, amelyet a puncs. Az általunk kreált éves egyetemista, Bogi számtalan ajánlat között válogathatott: invitálták szexmunkára és kétmilliót fizető luxusorgiára is, és azt is megtudtuk, mik a tarifák. Egy szingli, gyermektelen NŐ is ugyanolyan értékes tagja a társadalomnak, az életnek, mint az akinek van gyermeke, férje.


Egyedülálló gyermektelen nők

Egy ember nem attól jó, vagy rossz, hogy egyedülálló , gyermektelen , házas, gyermekei vannak, stb. Nők , akik a hatvan felett is stílusosak maradtak. Ha azt gondolo hogy egy bizonyos kor felett majd kötelességed lesz lecserélni a divatos ruhadarabokat otthonkára, akkor nagyon tévedsz. Hazai felmérések is igazolják, hogy a gyermektelen nők gyakrabban kényszerülnek hétvégi munkára, és a munkáltatók jobban elvárják tőlük a túlórát mint a családos kollégáktól. De ez nem magyar sajátosság, a jelenség szerte a világon létezik, csak egyes helyeken beszélnek, könyveket, tanulmányokat írnak róla, sőt.


Néhányan meglepődtek, hogy a nők milyen bátrak voltak, és mások úgy gondolták, hogy az ilyen őszinteség túlmegy mindenen. De biztosak vagyunk benne, hogy a nők , akik úgy döntenek, hogy megmutatják testüket néhány nappal vagy héttel a szülés után, nagyon bátrak és jó. Nagyon sokszor tapasztalom azt, hogy olyan egyedülálló nők keresnek fel engem, akik a 30-as éveik végén, vagy akár a 40-es éveik elején járnak.


Egyedülálló gyermektelen nők

Ezek a nők általában sokszor megrémülve lépnek be a rendelőm ajtaján, hiszen azt tapasztalják, hogy az életükben a karrier területén már mindent elértek, ugyanakkor nincs. A mai felgyorsult világban mind a nők , mind a férfiak nagy része konkrét karriercélokkal rendelkezik, amelyek megvalósítása mellett egyre kevesebb idő jut az ismerkedésre, párkapcsolatok kialakítására. A év körüli nők nagyjából -a egyedülálló , az ugyanilyen korú férfiaknak közel az egyharmada él egyedül. A nők harcoltak a jogaikért és megváltoztatták a világot.


Egyre több nőnek van legalább olyan jó vagy jobb munkája, mint a férfiaknak, ezért függetlenné tudnak válni. Már nem kell megkérniük a férfiakat, hogy segítsenek nekik valamilyen fizikai munkában, hiszen van pénzük, így igénybe tudnak venni különböző. Ennek fényében talán nem meglepő, hogy az egyetlen csoportpár, ahol a PayScale-felmérés százalék különbséget talált a bérek között, az az olyan egyedülálló, gyermektelen nők , illetve férfiak csoportja, akik azt mondják magukról, hogy soha nem helyezik a családot a munka elé. Az évnél fiatalabb gyerekek egyedülálló szülei szexuálisan ugyanannyira aktívak, mint a gyermektelen szinglik,. Hozzáteszem, ehhez értő tekintet szükségeltetik, ami nem a szingli, gyermektelen létet hirdető hurrá optimista, photoshoppolt képeken akad meg, hanem.


Igen, kénytelen vagyok, de ezt már nem hallják, csak szimplán letojnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések