2020. június 10., szerda

Varroa atka

Az atka egy kicsit kevésbé bírja a melegítést, mint a méhek. A keretek óvatos melegítésével elérhető, hogy az atka elpusztuljon, és a méhek túléljék. Ha az atka leesik a méhről, akkor vissza kell kapaszkodnia ahhoz, hogy folytathassa táplálkozását.


Varroa atka

The Varroa mite can only reproduce in a honey bee colony. It attaches to the body of the bee and weakens the bee by sucking fat bodies. The species is a vector for at least five debilitating bee viruses, including RNA viruses such as the deformed wing virus (DWV). Ha a fias sejtben egynél több atka van, az a kikelõ méh fejlõdési rendellenességét, vagy még a kikelés elõtti elpusztulását okozza. A vírusok erõsíthetik a károsító hatást.


M integy év után tehát lehetséges, hogy megtalálták a rettegett varroa atka elleni szert, amely megfékezheti az állomány további csökkenését. Ugyanakkor az atkaölő engedélyeztetéséhez és forgalomba hozatalához további kísérletekre van szükség, meghatározva a pontos adagolást. Használata: – A Varroa Killer Sound ( Varroa -Gyilkos-Hang) eszközt évente, legalább két alkalommal kell használni.


Varroa atka

Az ideális használati idő a februártól április közepéig és a júniustól augusztusig tartó időszak, de folyamatosan is használható a napos ciklusok betartásával. Varroa atka fertőzések kezelésére alkalmazzák kijárónyíláson történő füstöléssel ősztől tavaszig terjedő időszakban. Svájc összes méhcsaládjában jelen van, kezelés nélkül a család egy-két év alatt elpusztul. Még a megfelelő beavatkozások mellett sem biztos, hogy a beteg méhek túlélnek. Mézelő méhek Varroa atka okozta fertőzésének diagnosztizálására és gyógykezelésére.


A doboz db aluminium tasakot tartalmaz, melyekben 4db csík van. Ha ilyenkor ennyi atka potyog ami a képeiden van, akkor ott gond van. Mint a Veszti képein lévő családoknál, amik meg tele vannak szárnyatlan méh-vel. Szóval őt se értem miért írja, hogy neki a szublimálás tökéletesen működik. Varroa is considered to be one of multiple stress factors contributing to the higher levels of bee losses around the world.


Contextual translation of varroa atka into English. Randy áprilisban kezdte a kísérletezést, amikor is mandula beporzásról visszakerült méhcsaládokba tett oxálsav-glicerin keveréket tartalmazó, biológiailag lebomló cellulóz alapú törlőkendőket. A varroa a fejlett méheken 1-napig tartózkodik, általánosan napig (az év folyamán). Ha az lenne az atka célja, hogy átköltözzön egyik gazdaállatról a másikra, ez azt jelentené, hogy ennyi idő szükségtelenül hosszú az esetek többségében.


Azonban a varroa legtöbbször a dajkaméheken tartózkodik. A Varroa atka biológiájának ismeretében, köztudott, hogy e külső élősködő életciklusának egy igen fontos szakaszát rejtett állapotban, a fedett fiasításban tölti el. A kifejlett nőstény kemoreceptorai (kémiai ingerek felfogó szaglószervei) segítségével keresi fel a néhány napos fiasítást. A Varroa-atka csak akkor szaporodik, ha van fedett fiasítás. A Varroa destructor atka messze a méhpusztulás legfőbb okozója.


Minden fejlődési szakaszt támad. Természetes körülmények között nincs egyensúlyban a méh. Varroa mite infestation represents one of the greatest threats to honey bee health, honey production, and pollination services. When honey bee colonies are untreated or treated ineffectively, colonies can fail and beekeepers can incur major economic losses, an ultimately, agricultural food production may be impacted.


Varroa is a genus of parasitic mites associated with honey bees, placed in its own family, Varroidae. The genus was named for Marcus Terentius Varro , a Roman scholar and beekeeper. The condition of a honeybee colony being infested with Varroa mites is called varroosis (also, incorrectly, varroatosis ). A csíkokat legalább órán át hagyjuk a kaptárban, majd ezután ellenőrizzük a lapon, hogy található-e rajta Varroa atka.


Ha a diagnosztikai kezelés alatt a kezelés előttihez képest nem nőjelentősen a lehullott atkák száma más termékcsoportba tartozó szer (pl. Perizin) használata javasolt. Az alternatív szerek, mint a hangyasav, a tejsav, az oxálsav és a timol, ma már az engedélyezett szerekhez tartoznak. Lítium-Klorid (LiCl) vagy Génmódosítás az atkák ellen?


Az atka se nem lát, se nem hall. A tájékozódásában egyedül csak a szaglására hagyatkozik. A varroa atka (Varroa destructor) megjelenése a hazai méhészetben is új fejezetet nyitott. Az általa kedvelt illatanyagból tudja, hová húzódjon be táplálkozni és szaporodni is. A kaptárba csepegtetett, vagy vízzel együtt beadagolt illóolajokkal képesek vagyunk az atkák tájékozódó képességét megzavarni.


Varroa atka

Timol és borsmenta olajat tartalmazó lamella, amely fokozatosan és hosszantartóan fejti ki hatását a Varroa atka okozta fertőzések kialakulására. Atka -a legnagyobb ellenség. Ha a méhek eltűnnének a Földről, az embernek csak éve maradna az életből. Ha nincs méh, nincs beporzás, nincs növény, nincs Ember.


Albert Einstein) Az ázsiai méh (Apis cerana) parazitáját a Varroa jacobsoni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések