2020. december 3., csütörtök

Zemplén legszebb helyei

Nemcsak a Canon lencséje, mi is alig tudtunk betelni a kilátással. Ha meg kellene választani az ország legszebb természetes kilátópontját ezt választanám. Na jó, a Prédikálószék megelőzi egy hangyafasznyival.


Visszafelé egy nagy zöld réten mentünk át, ami kínálta magát egy kis lustálkodásra. Ha pedig már ott vagyunk, felmegyünk a Zemplénbe is, gondoltam. A vége az lett, hogy a tengerszem, bár tényleg szép, messzire elmaradt a Zempléntől, mind hangulatban, mind látványban. Felmászni a Zemplén egyik legszebb kilátópontjára a Kerek-kőre, majd megpihenni a mobiltelefon és internet nélküli nyugalom szigetén a kőkapui vadászkastélyban. Ellátogatni a kastélyok falujába, Tolcsvára, s megismerni a négy kastély történetét, megtekinteni a felújított Szirmay–Waldbott-kastélyt és kiállításait.


Közös bennük, hogy gyönyörűek, vagy így, vagy úgy. A Zemplén egyik legszebb kastélya, az erdők által körülölelt, neoreneszánsz-romantikus stílusban épült füzérradványi Károlyi-kastély és csodálatos angolparkja a régió egyik legvonzóbb célpontja. A Fehérvárcsurgói-víztározó Fejér megyében, Fehérvárcsurgó mellett található, szép, változatos környezetben. A vár az Eger-Putnok vasútvonalon közelíthető meg, Nagyvisnyó-Dédes megállóhely használatával. Borsod-Abaúj- Zemplén megyében, Nagyvisnyó és Dédestapolcsány közelében, a Bükki Nemzeti Parkon belül található a dédesi vár, amely még a 13.


Az ország egyik legszebb környezetben lévő tava. A Felső-Tisza legszebb helyei túracipőben, bikiniben, vagy csónakban ülve. A legszebb látnivalók, amiket a Zemplén -Tokaj térségben vétek kihagyni.


Több ilyen hegykúp is kínálta magát a várépítésre, ennek legszebb példája a füzéri Várhegy, amely a Nagy-Milic hegycsoporttal övezve Zemplén legszebb részei közé tartozik. Béla királysága idején, a tatárjárást követően. Persze kétségeim nincsenek, a telek nem kétmillió forint a Zemplén tetején, és a ráépült házak sem szobakonyhásak, de tényleg az ízlésesség határán belül. Zemplén a honfoglalástól kezdődően a kultúra bölcsője volt. Templomai, várfalai, kastélytermei, nemesi kúriái, de egyszerű parasztházai is a kultúrateremtő, a kultúrával élő ember kedvelt otthonai voltak az elmúlt évszázadok során.


El is határoztam -talán nekem is kialakítanak majd egy helyes kis telket-, hogy veszek egy lottót, pedig eddig én is azok közé tartoztam, akik úgy szerettek volna. A Felvidék, Mikszáth regényeinek dombos-hegyes színhelye ma már Szlovákia. Számtalan a magyar történelem dicső napjaira emlékeztető vár, bányaváros és gyönyörű táj található itt. Válogatásunkban összeszedtük a legszebb felvidéki vár és várost, hogy bemutathassuk értékeiket néhány jellemző képpel.


Sárospatak Image Film Forrás: Zemplén Televízió. Aki viszont egy nap akarja letudni a kilátókat, annak innen még kilométer a kék jelzésen tovább a Nagy-Péter-mennykő, a három közül is a leglélegzetelállítóbb sziklakilátó. Ha valaki nem akarja egy nap alatt lejárni a három legszebb kilátópontot magában foglaló kilométeres túrát, akkor annak itt kell aludnia. A Bükk és Zemplén legszebb pálos romjai R emélhetőleg sokáig lesz még idén jó idő, és elindulhatunk akár több napra is szétnézni kicsiny kis országunk kincseit felkeresve.


Zemplén legszebb helyei

A Bükk és Zemplén erdeiben is megannyi csodálatos, középkorból itt maradt épület, pálos kolostorrom látható, amit érdemes felkeresni akár most. Please try again later. Hazánk rengeteg lehetőséget kínál szabadidőnk kellemes eltöltéshez.


A város nevezetességei után nem kell sokat utazni, a legnagyobb részük a történelmi városközpontban található. A műemlék-rezervátum központi része az orsó alakú főtér, melyet joggal tartanak Szlovákia egyik legszebb terének. A webhely cookie-kat használ a felhasználói élmény növelése és a webhely biztonságának fenntartása érdekében, valamint, hogy személyre szabott hirdetéseket jeleníthessünk meg Önnek.


Magyarország legszebb helyei , Budapest, Hungary. A te képed is megjelenhet! Ezek a műemlékek alkotják Szlovákia legnagyobb városi műemlék-rezervátumát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések