2020. május 11., hétfő

Válás kisgyerekkel

Milyen egy válás kisgyerekkel ? Ilyen helyzetben viszont még sosem voltam. Anyai szívem nem magamért, hanem a pici kis lelkéért aggódott. Emlékszem arra a forró nyárra, mikor Apuka elköltözött tőlünk. A gyerekeink viszont, ha akarjuk, ha nem, a válás után is összekötnek minket.


Számukra mi továbbra is mindketten egyformán fontosak maradunk. Ezért bármennyire nehéz is, kulcsfontosságú a békés együttműködés. A legfrissebb hírekért, videókért, cikkekért látogasson el az atv.


Ezen a foglalkozáson a szülők megértik, hogy kinek mi a szerepe és hogyan tudnak együtt dolgozni. Share Hajnival a Válás és újjászületés csoportban találkoztam. Teljesen magával ragadott a története, mely arról szól, hogy a pokol fenekéről is fel lehet jönni, és lábra állni!


Válás kisgyerekkel

Válás kisgyerekkel A kisgyerekes családokban nagyon stresszesek az első évek. A kialvatlanság, a társadalmi izoláció, a felborult családi munkamegosztás kikészíti a párokat. Téma: Gyereknevelés , Jog , Külföldre költözés , Párkapcsolat Egyre több az olyan szülő mostanában, aki válás után, esetleg egy új kapcsolatával költözne külföldre.


Válás után külföldre – Mi lesz a gyerekkel? L Tudom fiatal vagyok még. De egyszerűen nem tudom elképzelni mi lesz a válás után.


Nehéz magát a döntést is meghozni,de úgy érzem a gyerekeimen kívűl már semmi nem köt a férjemhez. Talán a legfontosabb, hogy a gyermekkel egyedül maradt fél el tudja fogadni megváltozott helyzetét. Ha egyszer megszületett a döntés, és elváltak, nem érdemes azon gondolkodni, mi lett volna, ha együtt maradnak, mi lenne, ha visszacsinálnák. A válás mellett is lehet érvelni, mint ahogyan a bevezetőben is szó volt róla. Sok gyerek saját magának tulajdonítja a felelősséget a szülők válásáért.


Gregor Bernadett: Nem szabad válás után rosszban maradni Magadhoz láncolhatod-e a férfit a gyerekkel? Nem sírt fel a babám a császármetszés után…” Első éjszaka otthon a gyerekkel, avagy egy szúnyog ámokfutása „Nős férfi volt egy gyerekkel, mégis elcsábított” Hogy jussunk ki két gyerekkel a lakásból? Tehát a gyakorlati részére lennék kíváncsi, ha van egy két éves kisgyerek és az anya költözne el az apától, akkor egyszerűen csak fogja a gyereket és viszi magával? Szegeden, azután világgá mentem, és Ausztráliában éltem évig.


Válás kisgyerekkel

A Janus Pannonius Tudomány Egyetemről és a Külker Főiskoláról gyűjtöttem diplomákat, és hosszú évekig HR szakemberként dolgoztam. A válás nem csak a gyermeket, hanem mindkét szülőt érinti. A lelki gyógyulás akkor a leghatékonyabb, ha a válás után magunkra és a gyermekünkre is szánunk elég időt. A sérelmek feldolgozásához érdemes az EFT-t igénybe venni, új prespektívák nyílnak ezáltal mindenki számára. Nem volt ügyvédem, a válás összesen fél óra volt a három tárgyalást összeadva a bíróságon, amiből kettőn egyedül álltam a bírónő előtt.


A vagyonmegosztási per során sem volt- az már egy kicsit nehezebb volt. Ameddig nem dolgoztam önkormányzatnál, nagyon “lúzer” voltam a jogi dolgokhoz. Az online tárkeresés egyik legfontosabb ismérve az, hogy mindenki előtt nyit egy lehetőséget arra, hogy a válás után ne legyen egyedül.


Amit offline bizonyos kor felett nagyon nehéz megoldani- társasági élet, randevú-, azt az online térben azonnal “megkapja” az illető. Egy házban - válás után, gyerekkel Augusztusban szakítottam férjemmel, az indok jelen kérdés esetén irreleváns. A szülők többsége tudja, hogy a válás nem egyszerű a gyerekeknek.


Akármennyire jól is csináljuk, feszültséget teremt, összezavarja a gyereket, és kisebb-nagyobb mértékben stresszelni is fogja őt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések