2020. május 29., péntek

Terhesség 35 év felett

A tapasztalat azt mutatja, hogy a termékenységi ráta csökken év felett. A nők nehezebben esnek teherbe, ebben a korban gyakoribb a vetélés, és a méhen kívüli terhesség is mind nagyobb számban fordul elő. Biológiai magyarázata van, hiszen a petesejtek sem olyan fittek már, mint fiatalabb korban. Egészséges terhesség felett – teendők lépésről lépésre. Gondos tervezés Mielőtt a baba mellett dönt, keresse fel nőgyógyászát, vagy látogasson el egy családtervezéssel foglalkozó szakemberhez.


Terhesség 35 év felett

Igaz, hogy biológiailag optimálisabb a év alatti várandósság és szülés, bár pont a év feletti korosztály dönt általában érettebben gyerekvállalásról – szól közbe dr. Erdélyi Ágnes pszichológus, családterapeuta. Kettőt szültem felett , egyet 40-en is túl.


De sajnos nem mindenki gondolja ugyanezt. Valóban öregek lennénk? A kérdésre a válasz a választ adótól függ.


Ez a félelem kortól független, de a év feletti hölgyeknek különösen kell magukra vigyázniuk, hiszen az ő testük valóban nehezebben regenerálódik. Mielőtt azonban belebonyolódnék a rizikótényezők felsorolásába, azt is jó, ha tudjuk, hogy a év felett gyermeket vállaló anyák többségének teljesen komplikációmentes a terhessége és egészséges babát hoz a világra. Harmincöt év felett minden terhes nőnek felajánlják e vizsgálat lehetőségét, amely a magzat genetikai.


Az életkor alapján a veszélyeztetett terhességek két csoportját lehet megkülönböztetni: az egyik a serdülőkori - sokszor nem kívánt - terhesség , a másik pedig a negyven év felett vállalt terhességeké. A két csoport sok mindenben különbözik, elsőként például a lelki tényezők tekintetében. Azonban oda kell figyelni arra, hogy a vagy év felett vállalt terhességek kockázatosabbak, mint ha fiatalabb korban döntünk a gyermekvállalás mellett.


A megfelelő szűrővizsgálatokkal és a minden részletre kiterjedő előzetes családtervezéssel a kockázat szintje alacsonyan tartható, és egészséges gyermeknek adhatunk. Gidai János szülész-nőgyógyász és Kékesi Anna biológus, akiket a műsorvezetők a feletti gyermekvállalás kockázatai. Kockázatok terhesség alatt.


Az anyák életkorának emelkedése a terhesség indukálta betegségek kockázatát is növeli. Milyen kihívásokkal kell szembenézne ha év felett szeretnél teherbe esni? Kezdjük a tényekkel: éves kor után a női szervezet (akárcsak a férfiaké) lassú, de biztos változásokon esik át. Harminc felett egyre kevesebb petesejt érik meg, annak ellenére, hogy a menstruációs ciklus továbbra is szabályos marad.


Terhesség 35 év felett

Terhesség év felett ! Próbálkozóknak és tapasztaltaknak fórum, 4vélemény és hozzászólás. Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. Ahogy arról egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk, év felett automatikusan veszélyeztetettnek számít egy gyereket vállaló nő, és számos olyan vizsgálaton, szűrésen esik át a várandósság alatt, amit fiatalabb anyukáknak nem kell végigcsinálniuk. Azért a helyzet nem tragikus, a legtöbb nő simán és természetes úton képes teherbe esni és egészséges babát szülni évesen. A éves kor utáni szülés kockázatai.


Számos friss tanulmány kimutatta, hogy az egészséges nőknél egy terhesség kockázata kicsi még akkor is, ha a éves életkort fokozott terhességi komplikációkkal társítják. Nemcsak a kor, de az egészségi állapot is számít. Az viszont tény, hogy a és felett szülő nők, egy új anyatípust jelenítenek meg. Nagy eséllyel nagyobb tapasztalattal és biztosabb anyagi háttérrel a háta mögött várja gyermekét egy év feletti nő. Manapság egyre több nő tölt be vezető pozíciót az üzleti életben.


Ennek következtében a gyermekvállalást későbbre teszik. Tudniuk kell, hogy az életkor nem betegség, azonban a terhesség alatti kockázatok esélyei megnőnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések