2014. október 24., péntek

Érzelmi biztonság párkapcsolat

Ahhoz, hogy a nő jól tudjon funkcionálni egy párkapcsolatban meg kell, hogy élje az érzelmi biztonság élményét. Minden kapcsolatunknak szüksége van a megfelelő stabil és kiegyensúlyozott háttérre. Ez rendszerint a másik iránti bizalomból fakad. Az intim szféránkban, társként, szülőként, ezt az érzelmi biztonság képes megadni. Kapcsolati, érzelmi dolgokban elég hasonló véleményen vannak arról, hogy mire vágynak.


Nem csak a nők, hanem minden ember. Ezek a következők: Érzelmi biztonság. Az első és legfontosabb a biztonság. Nemcsak fizikai, hanem érzelmi is.


Az érzelmi biztonság azt jelent, hogy a másik megért, elfogad és támogat érzelmileg. A párkapcsolat bonyolult dolog. Már akkor is, amikor még nincsen gyerek.


Érzelmi biztonság párkapcsolat

Hiszen a gyerek már magzati korban is sok mindent érzékel az anyuka és az apuka viszonyáról. Mi viszont legyünk kitartóak, ha komolyan gondoljuk! Az élet közepén törést szenvedett párkapcsolatok, házasságok rendszerint a teljes család kríziseként jelentkeznek. A partner elveszítése mellé felsorakozik a gyermekek válsága, a nagyon gyakori egzisztenciális megrendülés, a biztonság , a mindennapok megszokott rendjének elveszítése. A mai párkapcsolatokban gyakori, hogy az érzelmek közlése nem hagyományos tempóban és módon történik meg.


See actions taken by the people who manage and post content. Margaret Mahler pszichoanalitikus az elsők között ismerte fel a korai szülő–gyermek kapcsolat szerepét a gyermek lelki fejlődésében. A csecsemők néhány hónapos korától éves koráig figyelte az anyával való kapcsolatuk alakulását, és három nagy fejlődési időszakot különített el. Mitől lehet jó egy házasság éves kor után? Manapság sem ritka, hogy kiegyensúlyozott és.


Érzelmi biztonság párkapcsolat

Az, hogy egy szerelem nélküli párkapcsolat működik-e vagy sem, attól függ, hogy Ön illetve párja mit tart fontosnak benne. Ha a stabilitás és biztonság számít a legjobban, a szerelem valószínűleg átalakul egy erős barátsággá. A másik leggyakoribb tettes az érzelmi fal. Hiába törekszik ugyanis két ember az egyesülésre, hiába közelít egymáshoz, ha végül falakba ütköznek. Ilyen fal lehet egy kapcsolatban például a fel nem oldott konfliktus, a neheztelés, a harag, a titok, a félelem, a biztonság hiánya.


Nektek mit jelent az érzelmi biztonság ? Noblesse Oblige nevű felhasználó válasza: Támogat (ami nem egyenlő azzal, hogy minden hülyeségemre bólogat), számíthatok rá, a szeretetére. A biztonságos kötődésben jelen van az érzelmi nyitottság, válaszkészség és bevonódás. Az emberi szexualitás abban is különbözik az állatokétól, hogy szemtől szemben, testünk legsebezhetőbb felületét feltárva létesítünk szexuális együttlétet. Vajon mire van szükség ahhoz, hogy gyerekeink érvényesüljenek, beváljanak az életben?


Érzelmi biztonság párkapcsolat

Valóban annyi mindenre, és olyan eszeveszett tempóban, mint azt a világ ma sugallja? Később pedig még többet. Vekerdy Tamás szerint a válasz: nem. Két fontos dolog szükséges ahhoz, hogy egy párkapcsolatunkat teljesnek és boldognak érezzük, a szenvedély és az érzelmi biztonság.


A szenvedély ahhoz kell, hogy ne szűnjünk meg vágyni egymást, a biztonság pedig ahhoz, hogy átadjam, megadjam, és elkötelezzem magam a társamnak. Minden párkapcsolat hatalmas reményekkel és elvárásokkal kezdődik. Amikor azonban egyre több kérdés merül fel a párkapcsolattal kapcsolatban, fontos végig gondolni, hogy meddig érdemes ragaszkodni valami olyanhoz, amely már valószínűleg nem működik.


Már a megelőző hónapokban elkezdtük a változtatásokat, a rendrakást, ami otthonunkat érintette, ha jól dolgoztunk, akkor most feljebb léphetünk egy szinttel. Októberben tovább erősödik a csalá otthon, párkapcsolat szerepe, mindez az érzelmi biztonság megteremtésével fűszerezve. Ezt az angyali üzenetet egy csodálatosan tiszta szellemi lény, adja át, aki úgy nevezte meg magát, mint Héda, a Fehér Hattyúk Védőszentje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések